MS Polarlys

MS Polarlys har fått sitt namn efter det norska ordet för norrsken. Det unika arktiska ljusfenomen som du kan uppleva i Hurtigrutens vinterprogram “Hunting the Light”.

Fartyget helrenoverades under 2016 som flera av Hurtigrutens andra fartyg, hon fick ny interiör, ljusa färger och skandinavisk design. De flesta hytterna renoverades till ljusa, fina och bekväma hytter. Numera sover du gott i dubbelsäng i några av kategorierna.

Fakta

Byggd år 1996

Renoverad år 2016

Antal sängar - 503

Passagerarkapacitet - 619

Längd - 123 meter

Bredd - 19,5 meter 

Bilplatser - 35

Telefonnr - +47 99 48 72 75

Mailadress - Polarlys@hurtigruten.com

Det här finner du ombord på ett expeditionsfartyg:

    Expeditionsteam

    Extra föredrag och aktiviteter ombord

    Extra utflykter som du inte kan boka på ordinare avgångar

    Stora panorama- och utsiktssalonger med härlig utsikt

    Bar, butik och restaurang

    Soldäck

    Restaurang/huvudmatsal men även en avskild restaurang med À la carte-alternativ

    Café och bibliotek

Hytterna

Ljusa färger och skandinavisk design präglar hytterna ombord på MS Polarlys. 

Efter renoveringen finns det nu dubbelsäng i vissa hyttkategorier. Hytter som rymmer tre pöersoner har alltid en överslaf. 

Sviter finns ombord för dig som vill resa extra bekvämt. Det finns olika sviter i olika storlekar och prisklasser - Fråga oss gärna om ni har några funderingar.

Expeditionsteamet

Medlemmarna i expeditionsteamet har stor kunskap om den norska kusten. Oavsett om det gäller historia, legender och myter, djurliv och biologi eller tips på platser värda att besöka så hjälper de dig.

De är friluftsmänniskor som med stor entusiasm delar med sig av sin kunskap och med en nyfikenhet på sina gäster anpassar de föreläsningar till de som ska lyssna. Killarna och tjejerna i teamen är moderna upptäcktsresande med en stor lust att utforska och veta mer. Du kommer att lära dig mycket och få uppleva spännande saker tillsammans med expeditionsteamet på din resa.

Matsalen

Den största delen av de råvaror som serveras ombord på Hurtigruten är närproducerade. De hämtas upp av fartyget i hamnarna längs resan. Så slå dig ner till bords och njut av den fantastiska maten som serveras.
Till varje måltid serveras ett veganskt alternativ och allt är märkt om den innehåller laktos eller gluten.

Matsalen ligger i aktern på fartyget och är liksom övriga fartyget inrett i vilsamma och fräscha färger.

Det finns även ett hemtrevligt café - Multe. I cafeterian njuter du av umgänge och en god fika. Vågar du testa glassen gjord på klippfisk? Det är verkligen inte alla fartyg som är rustade med äkta pinnstolar!

Gemensamma utrymmen

Alla Hurtigrutens fartyg har en panoramasalong i fören med bekväma soffor och fåtöljer. Här kan du sitta i en skön fåtölj och följa naturen på utsidan. Sitt och bara njut av utsikten, läs en bok eller koppla av med en kopp kaffe.

Även gymmet har fått en fullständig renovering och ett läge högre upp på fartyget. En finare utsikt från löpbandet är svårt att hitta någonstans i världen.

Ombord finns också jacuzzis på övre däck. Njut av det varma badet och den fantastiska utsikten. Kanske snöar det men det gör det bara till en ännu mer speciell upplevelse.

Fakta om fartyget

Första resa1996
Gäster619
Besättning64
Däck7
Bredd
19
m
Längd
123
m
Storlek
11 341
BT
Hastighet
16
kn

MS Polarlys

Upptäck Norges spektakulära kustlandskap med fartyget döpt efter det norska ordet för arktiskt norrsken. Välkommen ombord MS Polarlys och upplev den moderna arktis-inspirerade inredningen.
Underhållning
Aktiviteter
Mat & Dryck
Kropp & Själ

Underhållning

Bege dig till baren i fören för att njuta av utsikten och en trevlig traditionell drink.

Hittade

Andra fartyg