Hurtigruten
Hurtigruten
9

Hurtigruten

  • Lång erfarenhet
  • Renoverade fartyg
  • Fantastiska matupplevelser
  • Moderna och rymliga hytter
  • Mängder med utflykter för alla smaker
Par
Solo
Upptäckaren

Välkommen ombord på Hurtigruten!

Kustlinjen mellan Bergen och Kirkenes är mer än 240 mil lång och på 1800-talet fanns det rika fiskevatten längs hela sträckan. Sjökorten var inte tillförlitliga på den tiden och det fanns bara ett fåtal fyrar, speciellt i norr. Med en farled kantad av farliga rev, små öar och smala sund var det viktigt att hitta en säker handelsväg mellan de södra och norra delarna av Norge.

Richard With och hans gode vän Anders Holthe antog utmaningen när den norska regeringen beslutade att det skulle finnas en förbindelse mellan norr och söder, att kartlägga farvattnen längs kustlinjen. Det första fartyget, DS Vesteraalen som 1893 sattes i reguljär trafik längs Norges kust var just kapten Richard Withs ångfartyg, och därmed var Hurtigruten etablerad.

Till att börja med erbjöds flera avgångar varje vecka, först från Trondheim till Hammerfest och senare från Bergen till Kirkenes på bara sju dagar. Han kallade denna viktiga förbindelse för ”hurtigruten” – snabbrutten.

120 år senare transporterar Hurtigruten fortfarande gods och passagerare. Med sin gedigna sjövana och mångåriga erfarenhet ser Hurtigrutens kaptener till att resenärer och gods förs från hamn till hamn på ett säkert sätt. Idag, precis som förr, är Hurtigrutens fartyg en del av Norges kustliv. Ett av flottans 11 fartyg avgår dagligen från Bergen till Kirkenes, och med en genomsnittsfart på 15 knop är man tillbaka i Bergen på totalt 12 dagar.

Vart vill du kryssa med Hurtigruten?

Original Voyages - upplev den kända och klassiska resan längst norska kusten. Här har du tre olika sträckor att välja mellan.

Signature Voyages

Kryssa längt norska kusten upp mot Nordkap eller Svalbard och stanna till vid speciellt utvalda hamnar på din resa.

Sommarkryssning

Kryssa Svalbardlinjen

Under din kryssning längst Nordkapslinjen får du uppleva norska kusten upp till Nordkap, den nordligaste punkten i Europa.

Nordkapslinjen har avgångar under hösten, vintern och våren och spenderar i genomsnitt 6 timmar i varje hamn. Med fler än 25 bokningsbara säsongsutflykter har du mycket att se fram emot under dagarna.

Hitta kryssning med Nordkapslinjen

Vinterkryssning

Kryssa Nordkapslinjen

Under din kryssning längst Nordkapslinjen får du uppleva norska kusten upp till Nordkap, den nordligaste punkten i Europa.

Nordkapslinjen har avgångar under hösten, vintern och våren och spenderar i genomsnitt 6 timmar i varje hamn. Med fler än 25 bokningsbara säsongsutflykter har du mycket att se fram emot under dagarna.

Hitta kryssning med Nordkapslinjen

Våra bästa resor med Hurtigruten

Upplev oförglömliga stunder under din upptäcktsfärd längs den magnifika norska kusten med våra noggrant utvalda kryssningsrutter. Vi strävar efter att föra dig till dessa unika platser där du kan skapa minnen för en livstid.

Varför ska du kryssa med Hurtigruten?

Fantastiska matupplevelser

Från färska skaldjur direkt från havet till välsmakande nordiska specialiteter och menyer som anpassas efter säsongen, kan du förvänta dig enastående matupplevelser.

Miljövänliga fartyg

Genom införandet av LNG (flytande naturgas) och batteridrivna system har rederiet effektiviserat sina operationer och minskat sin miljöpåverkan avsevärt.

Lång erfarenhet

Sedan etableringen på 1800-talet har Hurtigruten varit en symbol för norsk gästfrihet och äventyr, och den har blivit en institution för resenärer som söker en unik och intim upplevelse av Norges kustlinje.

Utflykter med Hurtigruten längs norska kusten

Läs mer om utflykterna här

Hyttkategorierna på Hurtigruten

Ombord på Hurtigruten erbjuds olika hyttkategorier utefter resenärernas önskemål och krav.
Insideshytter - en hytt utan fönster. Standardhytt/Utsideshytt - en hytt med fönster.
De har även balkonghytter och suiter för den som önskar lite extra utrymme.
Har du behov av en specialanpassad hytt för resande med funktionsnedsättning eller om du reser med stora familjen och behöver plats för 3-4 personer.

Läs mer om hytterna här

Höjdpunkter med Hurtigruten

Hurtigruten

Upptäck att kryssa med Hurtigruten

Njut av en oförglömlig kryssning med Hurtigruten längs Norges kust, som med sin långa erfarenhet garanterar fantastiska matupplevelser och ett brett utbud av utflykter. Utforska pittoreska byar, imponerande fjordar och hisnande bergslandskap. Med färsk lokalmat ombord och aktiviteter som passar alla, skapar Hurtigruten minnen för livet längs Norges vackra kustlinje.

Vad mer behöver jag känna till om en resa med Hurtigruten?

Olika prisgrupper att välja mellan och vad ingår i de
Maten ombord
Vad innebär Norrskensgaranti
Boka hotell i samband med min kryssning
Praktiskt information inför min kryssning

Vi hjälper dig hitta rätt resa!

Fartyg

Hittade