Ta med bilen ombord på Hurtigruten

Ett populärt alternativ när du reser med Hurtigruten är att ta med bilen ombord. Tänk på att reservera plats för din bil samtidigt som du bokar din resa.

När ska jag köra ombord?

Var på plats 2 timmar före avgång i Bergen och senast en timme före avgång i hamnarna i Trondheim, Bodø, Tromsø och Kirkenes. Andra hamnar inom 30 min. före avresan.

Fordon från Bergen som ska norr om Bodø måste köra ombord 2 timmar före avgång.

Det finns begränsad kapacitet på vissa linjer i sommarsäsongen.

Släpvagn/husvagn

Det är inte möjligt att ta med släpvagn eller husvagn på Hurtigrutens fartyg.

Husbil

Det är inte möjligt att ta med husbil/campingvagn ombord pga risker med gas och då höjden i lastutrymmet ombord på fartygen är mellan 1,85-2,40 m.

Kontrollera bagage och bil

Bagage och passagerare i bil måste checkas in i receptionen innan bilen körs ombord. Det är inte tillåtet att stanna på däck eller bära bagage till och från bilen. Var också uppmärksam på att du inte kommer att ha tillgång till bilen under resans gång, så tänk på att tömma bilen på det bagage du behöver under din tid ombord.

Lastning av bil

Gästerna är själva ansvariga för att köra bilen ombord, det samma gäller för dig som kör motorcykel. Behöver du hjälp med detta, kontakta receptionen före ankomst. Det är inte möjligt att ta bilen iland för hamnanlöp under resans gång.

Tidvatten

Var uppmärksam på att särskilt på MS Vesterålen kan det ibland uppstå problem med tidvatten som påverkar möjligheten att köra av eller på med bil i vissa hamnar: Rørvik, Stamsund, Svolvær och Vardø. Om det inträffar så måste gästen (med bil) följa med till nästa hamn för avstigning.

Kan man ta med bilen på en hel rundtur Bergen – Bergen?

Nej, det är tyvärr inte möjligt. Fartyget kan inte användas som garage eller förvaring när du är på en 12-dagars kryssning. Då parkerar du din bil i Bergen och far själv på resa.

Har jag tillgång till min bil under resan?

Du har generellt inte tillgång till din bil under resans gång, så det är viktigt att du tar med dig allt bagage och personliga ägodelar till din hytt som du behöver ombord under din resa. Du kan inte heller ta av din bil under resan för en kortare utflykt för att sedan köra ombord igen.

Vad kostar det att ta med bil eller motorcykel ombord?

Priset varier beroende på vilken sträcka och hur många dagar du önskar resa.

Prisexempel: Din säljare upplyser dig om aktuellt pris vid bokningstillfället.

Generellt är maxlängden 6,40m, maxbredden 2,40m och maxhöjden 2,20m
Kontakta oss för exakta mått på ditt fartyg.