Hurtigruten Svalbard - Res på kryssning

Svalbard är osannolikt nära, men ändå så exotiskt och extremt, så att du upplever att du är långt hemifrån! Med flyget från Oslo tar det bara drygt 3 timmar så landar du på ett område som är Norges nordligaste, på gränsen till det frusna Norra ishavet.

Här är is, vind, snö och hav de dominerande elementen, ett rike av både orörd arktisk vildmark och känslig biologisk mångfald – där isbjörnen tronar på toppen av näringskedjan.

Svalbard - Spetsbergen

Den största ön på Svalbard heter Spetsbergen med läge vid kanten av ismassorna som täcker stora delar av Norra ishavet, halvvägs mellan det norska fastlandet och Nordpolen.

De varma vattenmassorna från Golfströmmen möter de kalla luft- och havsströmmarna från norr, vilket skapar ett unikt klimat och djurliv. Varje sommar kommer tusentals flyttfåglar till Svalbards kustklippor för att häcka, de stora havsområdena erbjuder rikligt med föda.

Landstigningarna under din resa, i äkta expeditionsstil, tar dig tätt inpå det arktiska fågel- och djurlivet. Du får också tillfälle att se lämningar från tidiga valfångststationer och gamla stugor från den tiden då bönder från Nordnorge sökte sin lycka här som pälsjägare.

En del av upplevelsen på Svalbard tillsammans med Hurtigruten är att besöka Barentsburg, Longyearbyen och Ny Ålesund. Dessa platser/bosättningar är väldigt olika, var och en med sin egen speciella atmosfär men med stark prägel av svunna tider och stolt nybyggaranda. Följ med på ett oförglömligt äventyr!

Hittade