Utflykter med Hurtigruten & Havila Kystruten längs Norska kusten

Kusten är full av upplevelser, historia, kultur och ett storslaget landskap. Utflykterna är förbokningsbara och noggrant framtagna, för att ge dig en extra dimension och förhöja upplevelsen av din resa med Hurtigruten eller Havila Kystruten.

Utbudet är stort, det är valfritt men framförallt ger de dig en möjlighet att ta del av den norska kulturen och livet på landsbygden längs den norska kusten. Du kan välja att lära mer om Norges historia, ta del av kulturen, provsmakningar eller helt enkelt höja tempot med mer aktiva utflykter. Varje årstid ger dig möjlighet att följa med på nya utflykter. Här kan du läsa mer om utflykterna som du kan välja till på din resa med Hurtigruten.

Bra att veta

En utflykt kan vara planerad att pågå under tiden som fartyget ligger vid kaj, men det kan även vara så att du går av i en hamn för att vara med på en utflykt och att du sedan stiger på samma fartyg i nästa hamn. Du får alltid aktuell information ombord var du ska infinna dig och vid vilken tidpunkt utflykten startar.

Klä dig varmt och med bra skor, gäller för de flesta utflykter. Kräver utflykten specialutrustning tex scooteroverall så får du låna det. Blir din utflykt inställd pga tex väderförhållanden återbetalas dina pengar.

Förboka alltid de utflykter du gärna vill vara med på. Priset är högre när du bokar ombord och platserna kan vara fullbokade på de populära turerna.