MS Richard With

MS Richard With är ett av Hurtigrutens Expeditionsfartyg. Fartyget är ärofyllt uppkallat efter Hurtigrutens grundare. Richard With var sjökapten och la grunden för den norska kustexpressen 1893. Ett beslut som fick enorm betydelse för livet längs den norska kusten, tidigare var det både tidskrävande och svårt att frakta varor och människor från norr till söder.

Vacker konst av den berömda konstnärsfamiljen Harr bidrar till stämningen ombord. I panoramasalongerna njuter du av den oförglömliga utsikten över landskapet vi seglar förbi.

Fakta

Byggd år 1993

Renoverad 2018

Antal sängar - 458

Passagerarkapacitet - 590

Längd - 121,8 meter

Bredd - 19,2 meter 

Det här finner du ombord:

    Expeditionsteam

    Extra föredrag och aktiviteter ombord

    Bekväm panoramasalong med fantastisk utsikt

    Bar, Café och bibliotek

    Restaurang med separat À la carte-restaurang

    Lekrum för de minsta

    Bastu och gym

    Butik

    Jacuzzis

Hytterna

Färgerna är ljusa och designen skandinavisk i hytterna ombord på MS Richard With. 

Efterfrågan har varit stor på att få sova i i dubbelsäng på sin resa och därför har man nu satsat på dubbelsäng i några hyttkategorier. Hytterna har separata sängar, våningssängar och vissa har dubbelsäng.

Vill du resa extra bekvämt så bokar du en svit. Ombord finns sviter i olika storlekar och prisklasser - Fråga oss gärna om ni har några funderingar.

Expeditionsteamet

Ombord på 7 av Hurtigrutens fartyg finns sedan 2016 ett mycket proffsigt expeditionsteam. Medlemmarna i teamet har nära kännedom om kusten, oavsett om det gäller historia, legender och myter, djurliv och biologi eller platser värda att besöka.

Med stor entusiasm kommer de att dela med sig av sin kunskap vid föreläsningar ombord, turer i land eller djupdykningar i intressanta forskningsämnen. De är moderna upptäcktsresande, med en stor lust att utforska och veta mer, en lust du garanterat kommer att smittas av när du möter dem.

Matsalen

Den största delen av de råvaror som serveras ombord på Hurtigruten är närproducerade. De hämtas upp av fartyget i hamnarna längs resan. Så slå dig ner till bords och njut av den fantastiska maten som serveras.
Till varje måltid serveras ett veganskt alternativ och allt är märkt om den innehåller laktos eller gluten.

Matsalen ligger i aktern på fartyget och är liksom övriga fartyget inrett i vilsamma och fräscha färger.

Det finns även ett hemtrevligt café - Multe. I cafeterian njuter du av umgänge och en god fika. Vågar du testa glassen gjord på klippfisk? Det är verkligen inte alla fartyg som är rustade med äkta pinnstolar!

Gemensamma utrymmen

Hurtigrutens alla fartyg har en vacker och stillsam panoramasalong med sköna soffor och fåtöljer. Här kan du slå dig ner och njuta av naturen som far förbi på utsidan. Ta dig tiden att slappna av, läs en bok eller koppla av med en kopp kaffe.

Ibland vill man bara vila sig lite, slå sig ner med en god bok eller prata med sina medresenärer. I det smakfulla biblioteket är det perfekt att njuta av en eftermiddag i gott sällskap.

På övre däck hittar du jacuzzis. Det är mäktigt och märkligt att sitta i poolen när landskapet färdas förbi dig. Kommer det en snöflinga i luften så förgyller det bara upplevelsen. Glöm inte att packa ner badkläder!

Fakta om fartyget

Första resa1993
Gäster623
Besättning70
Däck7
Bredd
19
m
Längd
121
m
Storlek
11 205
BT
Hastighet
15
kn

Richard With

Upplev Norges spektakulära kustlandskap med fartyget som stolt bär namnet av Hurtigrutens grundare. MS Richard With är en klassisk Hurtigruten-upplevelse designat och byggt i maritim stil.
Underhållning
Aktiviteter
Mat & Dryck
Kropp & Själ

Underhållning

I den maritima interiören har norska konstnärer skapat en unik och uttrycksfull miljö.

Hittade

Andra fartyg