Hurtigruten Antarktis - Res på kryssning

Antarktis är planetens sista orörda kontinent. Att få komma hit och se det oändliga, vita landskapet och inte höra något annat än naturens fantastiska tystnad är en mäktig upplevelse. Här finns ett osannolikt rikt fågel- och djurliv och en nästan overkligt hänförande natur som inte är som någon annan plats på jorden.

Resan till Antarktis börjar i Chile eller Argentina och du seglar i kölvattnen efter historiska upptäcktsresanden. Under resan får du ta del av historien om dessa pionjärer och polarfarare som ofta hade som mål att ta sig till sydpolen på olika sätt och med varierade metoder. Du får uppleva landskapet så som de gjorde: orört, fjärran och hänförande.

Tillsammans med Hurtigruten erbjuder vi olika kryssningsresor till och runt Antarktis.

Välkommen ombord på ditt livs resa!

Antarktis - Här finns inga bofasta

Antarktis är den enda kontinenten utan någon permanent bosättning, här finns forsknings- och fredsarbete. Det är den kallaste, torraste, högst belägna och renaste kontinenten på jorden men ändå, trots all is och snö, är den full av liv. Här bor miljontals pingviner, tusentals sälar och hit kommer ett stort antal valar varje år.

Ett rikt djurliv

På Antarktis har du stora möjligheter att komma nära det rika djurlivet. Här är det djurens värld. De är mer nyfikna på vem du är, än att se dig som ett hot. Här finns rika mängder av pingiver, sälar, valar och havsfåglar.

Landstigningar och utflykter

Dagsprogram presenteras varje dag, där du ser vilka landstigningar eller cruisings som är planerade för dig. De flesta programpunkter är inkluderade i din kryssning, men på vissa destinationer finns tillvalsutflykter att göra. De flesta går att förboka, några presenteras när du befinner dig ombord. Dagsprogrammet styrs alltid av dagens väder, isar och din säkerhet.

Landstigningar sker i de flesta fall genom att du stiger ner i en Rib-båt och blir transporterad iland. Du får en fast hand och hjälp att stiga i och ur båten, men du behöver vara så pass rörlig att du känner att det fungerar för dig. Läs mer om hur det kan fungera för dig som ärrörelsehindrad.

Antarktis - Kommer jag att frysa?

Att resa till sydpolen är ett äventyr i sig, men du har dessutom säkert många tankar och funderingar om väderlek, kläder och packning. Vad ska jag ha på mig iland och vad behöver jag ombord . . .

Fartygen - Antarktis

Hurtigrutens fartyg som seglar på Antarktis är isklassificerade och väl rustade för ett kallare klimat. Du bor bekvämt ombord och väljer du något av de nyaste fartygen MS Roald Amundsen eller MS Nansen så får du dessutom uppleva den magnifika tystnaden då dessa fartyg är hybridfartyg och av den allra senaste tekniken, för att göra så små avtryck som möjligt.

Läs mer