När är bästa tiden att åka längs med Norska kusten?

De vanligaste frågorna vi får är utan tvekan, när ska man åka med Hurtigruten eller Havila och när är det som vackrast att resa längs norska kusten? Det är frågor som är nästintill omöjliga att svara på och som samtidigt har många svar. Varje årstid har sina höjdpunkter och varje gäst hittar ofta sin favorit. Många är det som väljer att göra om resan och då prova en ny årstid, för ingen resa är den andra lik.

Välj din egen årstid

Under vinterhalvåret myser du ombord, kurar upp dig i en av panoramasalongens sköna fåtöljer och njuter av friden. Höst och vinter sprakar norrskenet över himlavalvet och du kan följa med på spännande utflykter som hundspann och stadsvandringar. När våren kommer så återvänder ljuset och kusten vaknar till liv igen. Det kvittrar och blomstrar i perioden som sedan går över i sommar, midnattssolens tid då det är ljust hela dygnet. Hitta din egen favorit när du reser med Hurtigruten

Våren

Våren är den tid då kusten vaknar. Allt är krispigt, nyvaket och ungt. Efter en mörk vinter blir dagarna längre och solen visar sig åter i norr. Allt eftersom luften blir varmare så börjar snö och is smälta. Bäckarna porlar och samlar sig till vattenfall som kastar sig ut över branterna, ner i de djupa fjordarna. Vackra Lyngenfjorden är en av höjdpunkterna på vårens resor. Under den här tiden av året är det fortfarande full vinter i norr och du som reser i mars-april kan faktiskt uppleva tre årstider på en och samma resa.

Sommar

Upplev den ljusaste årstiden och midnattssolen. De arktiska sommarnätterna som inte har något slut. Tiden när dag och natt är lika långa skapar en speciell atmosfär och du kan stå ute på däck och uppleva 24 timmar om dygnet. Från juni till augusti seglar fartyget in i populära Geirangerfjorden, en av Norges vackraste fjordar med majestätiska fjälltoppar, vilda vackra vattenfall och en otrolig grönska ackompanjerat av den djupa, blå fjorden.

Höst

Nu sprakar naturen i all sköns färger och gör sig redo för den sköna vintervilan. Under hösten är det mysigt att följa med på t.ex en vandringsutflykt när luften är klar och hög. Från september till oktober har du möjlighet att följa med in i Hjørundfjorden, en av de mäktiga fjordarna på sträckan mellan Bergen och Trondheim.

Vinter

En tid där eftertanke och fridfullhet får ta plats. Nu finns tid att njuta i salongerna och av den goda maten. Naturen med sina vita vidder passerar förbi och nu finns mycket goda chanser att få uppleva norrskensom dansar över himlen. Den som aldrig har sett norrsken har gått miste om något alldeles speciellt och mästerligt.

Det finns inget dåligt väder . . .

Ett gott råd när du reser med Hurtigruten är att alltid packa med en varm tröja, rejäla skor och vindtät byxa/jacka.

Vi hjälper dig hitta rätt resa!