MS Spitsbergen

Ett av Hurtigrutens minsta fartyg sattes i trafik maj 2016, MS Spitsbergen. Hon är ett Expeditionsfartyg som är både modernt och miljövänligt.

MS Spitsbergen är uppkallad efter Norges arktiska krona – ögruppen Svalbards största ö - Spetsbergen. Hurtigruten har länge haft resor till destinationen Svalbard. Ja faktiskt ända sedan 1896 då man började med Sports rute.

Fartyget har hög standard, bekväma och moderna allmänna utrymmen och hytter. Designen ombord är ljus och med skandinavisk stil. Färgerna i inredningen påminner om havets färgpalett.

MS Spitsbergen utrustades och anpassades för segling i arktiska farvatten från och med sommaren 2017. Följ med till Island, Grönland och även Svalbard.

Fakta

Byggd år 2009

Renoverad 2016

Antal sängar - 243

Passagerarkapacitet - 335

Längd - 97,5 meter

Bredd - 18 meter 

Bilplatser - 0

Telefonnr - +47 97 49 10 00

Mailadress - reception@sb.hurtigruten.com

Det här finner du ombord på ett expeditionsfartyg:

    Expeditionsteam

    Extra föredrag och aktiviteter ombord

    Extra utflykter som du inte kan boka på ordinare avgångar

    Stora panorama- och utsiktssalonger med härlig utsikt

    Bar, butik och restaurang

    Soldäck

    Restaurang/huvudmatsal men även en avskild restaurang med À la carte-alternativ

    Café och bibliotek

Hytterna

Färgerna är ljusa och designen skandinavisk i hytterna ombord på MS Spitsbergen.

Vissa hytter har våningssäng och vissa har dubbelsäng.

Vill du resa extra bekvämt så bokar du en svit. Sviterna ombord på MS Spitsbergen har privat balkong, allt för att du ska njuta så mycket som möjligt av din resa.

Expeditionsteamet

Medlemmarna i expeditionsteamet har nära kännedom om kusten, oavsett om det gäller historia, legender och myter, djurliv och biologi eller platser värda att besöka.

De är friluftsmänniskor med stor entusiasm och nyfikenhet – och de är glada att få dela med sig av sin kunskap vid föreläsningar ombord, turer i land eller djupdykningar i intressanta forskningsämnen. De är moderna upptäcktsresande med en stor lust att utforska och veta mer, en lust du garanterat kommer att smittas av när du möter dem.

Matsalen

Njut av den goda maten ombord. Den allra största delen av de råvaror som serveras är närproducerat och hämtas upp av fartyget i hamnarna längs resan.

Matsalen är liksom övriga fartyget inrett i vilsamma och fräscha färger.

Gemensamma utrymmen

Alla Hurtigrutens fartyg har en vacker och bekväm panoramasalong som du fritt kan nyttja under din resa. Här sjunker du ner i en skön fåtölj och följer naturen på utsidan, läser en kopp eller kopplar av med en kopp kaffe.

Ibland vill man bara vila sig lite, slå sig ner med en god bok eller prata med sina medresenärer. I det smakfulla biblioteket är det perfekt att njuta en eftermiddag i goda vänners lag.

Fakta om fartyget

Första resa2009
Gäster320
Besättning65
Däck8
Bredd
18
m
Längd
98
m
Storlek
7 025
BT
Hastighet
17
kn

MS Spitsbergen

Upplev Norges spektakulära kustlandskap med skeppet, som har blivit uppkallat efter Norges arktiska krona - Svalbards Spitsbergen skärgård. MS Spitsbergen är ett modernt expeditionsskepp, där skandinavisk design reflekteras av havets färgpalett.
Underhållning
Aktiviteter
Mat & Dryck
Kropp & Själ

Underhållning

MS Spitsbergen har en hög teknisk standard med bekväma och moderna allmänna utrymmen.

Hittade

Andra fartyg