LADDAR RESULTAT
Kontakta våra Hurtigrutenspecialister 054-10 24 05

Vi kan hjälpa dig hitta rätt!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller läs vad vi skriver om att resa med Hurtigruten Klicka här.

HURTIGRUTEN - VÄRLDENS VACKRASTE SJÖRESA

Rensa val

Vi kan inte hitta en resa som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömresa så finns våra Hurtigrutenexperter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 05 eller skicka ett mail på hurtigruten@bengt-martins.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 24

 • {{puff.title}}

  {{puff.Name}}

  {{puff.SmallDescription}}

  {{puff.FormattedDateAndMonth}}, {{puff.FormattedDays}} {{puff.ShortFromStringConst}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}} /pers

  {{puff.Name}}

  {{puff.FullDescription}}

  {{puff.SmallCruisePromoShipName}}
  {{puff.FormattedDays}} • {{puff.FormattedDate}} •
  Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} /pers

  Flyg & Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}}

  1. {{stop.StopName}}

  Priserna är sökta: {{ puff.CruiseLastImportTime }}

  {{puff.ReadMoreText}}

  {{puff.greetingtext}}

  {{puff.title}}

  {{puff.FormattedDay}}
  {{puff.FormattedMonthYear}}
  1. {{stop.StopName}}
  {{puff.CruiseLineName}}

  Fartyg: {{puff.SmallCruisePromoShipName.split(' ').join(' ')}}

  {{puff.Traveldays}} {{puff.TraveldaysText}}
  {{puff.FullDescription}}
Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Resa med funktionsnedsättning

Många drömmer om att resa med Hurtigruten och ibland kan det finnas funderingar kring hur det ser ut ombord, om det fungerar med rullstol, rullator eller på andra sätt är tillgängligt om du som gäst har något funktionshinder.

De flesta fartygen har hiss ombord (ej Lofoten och Vesterålen), vilket gör det lätt att ta sig mellan de olika däcksplanen. De nyare fartygen är lite större, vilket också gör att de har lite mer plats ombord i tex korridorer.

Om du hjälper oss med dina förutstättningar, vad du behöver för att kunna resa så hjälper vi dig att hitta resan som passar just dig!

Hytterna ombord

De nyare fartygen har alla ett antal hytter ombord som är anpassade för gäster med funktionsnedsättning. Dessa är  rymligare än standardhytter och har större badrum. Samtliga hytter nedan i tabellen är utsideshytter, men de kan ligga på olika däck ombord på fartyget (se hyttnummer nedan).

I tabellen ser du ungefärlig storlek på hytt, antal bäddar och bredd på dörr och badrumsdörr.

Anpassade hytter:

Fartyg Hytt nr m2 Bädd Dörr Baddörr
Finnmarken 333, 335, 337 20 2 90 88
Nordnorge 331, 333, 335 20 2 100 87
Nordkapp 331, 333, 335 20 2 97 85
Richard With 331, 333, 335 20 2 93 85
Vesterålen 317 20 3 82 82
Midnatsol 614, 616, 619, 625 16 3 100 100
Trollfjord 614, 616, 619, 625 16 3 100 100
Polarlys 321, 323, 325 16,5 2 94 81
Kong Harald 331, 333, 335 20 2 90 84
Fram 342, 346 14 2 95 95
Spitsbergen 614   2    
Amundsen 701, 726, 829, 533, 540 19-35 2    


Bra att veta: Midnattsol och Trollfjord har höj/sänkbara bäddar ombord. Samtliga fartyg ovan har tvättstuga, polett köps i receptionen. MS Fram och Amundsen har tvättservice. Samtliga hytter ovan är utsideshytter. Med reservation för ev förändring eller skrivfel.

Rullstol och rullator

Rullstol och elrullstol/permobil fungerar på samtliga fartyg undantaget Lofoten och Vesterålen. Reser du med rullator rekommenderar vi att även du bokar en handikapphytt. De är i regel rymligare än en standardhytt.

Transfer

Vi kan även boka transfer från flygplatsen till fartyget, eller omvänt. Om det inte fungerar med ordinarie transferbuss så hjälper vi dig att beställa specialtransport. I bland annat Kirkenes kommer du att få betala denna tjänst separat och inte på fakturan från Hurtigruten.

På flyget

Att resa med rullstol kräver planering och god framförhållning. Vi som resebyrå måste alltid göra en förfrågan till flygbolagen om att ni som resenärer ska få ta med era hjälpmedel ombord, samt att ni får assistans på flygplatserna. Fördelen är att denna service inte kostar något extra. Nackdelen kan vara att flygbolagen ibland nekar stora, tunga rullstolar (framför allt elrullstolar) på grund av utrymmesskäl eller för korta anslutningstider vid byten.

Generellt gäller maxvikt för permobil 250kg och torrbatterier (kan variera från olika flygbolag). Det är alltid resenärens ansvar att se över gällande regler kring rullstolar och assistans hos varje enskilt flygbolag – vi hjälper gärna till vid bokning av denna service.

Sjukvård

Läkare ombord?

Det finns inte läkare eller sjukvårdspersonal ombord på fartygen längs norska kusten. Reser du med ett Expeditionsfartyg till områden som Svalbard, Grönland eller Antarktis, då finns det däremot, sjukvårdskunnig personal ombord. Det som är viktigt att veta inför resan till Anatarktis är att alla passagerare måste ha medicinskt formulär ifyllt och godkännt av läkare med sig, som lämnas till ansvarig läkare ombord. För mer information fråga din säljare eller se dina resehandlingar. Ombord på fartygen längs norska kusten är officerarna utbildade i Första hjälpen och kan ge akut medicinsk hjälp.

Apotek och mediciner

Du måste själv se till att du har med dig de läkemedel du behöver för din resa. Apotek finns i de flesta större hamnar som Hurtigruten angör längs norska kusten. Ombord finns inte någon försäljning av medicin att tillgå.

Dialys, syrgas och andra hjälpmedel

Vi får ibland frågan om man kan resa med Hurtigruten om man går under dialysbehandling. Vi eller Hurtigruten kan bara råda dig att du i samråd med din läkare avgör om du kan resa. Flera av våra kunder som går under dialys har själva tagit kontakt med större sjukhus längs kusten redan före avresan. Vi har fått återkoppling på att det har fungerat bra, men kan tyvärr inte hjälpa dig med kontakten.

När det gäller alla typer av hjälpmedel som du behöver ha med dig, så är det alltid viktigt att informera oss. Vad är det för typ av utrustning, hur mycket väger den och samtliga mått?

Allergier

Alla täcken och kuddar är allergivänliga och dunfria ombord på Hurtigrutens fartyg. Rökning är inte tillåten inne på fartyget eller i hytten, endast på anvisade platser ute på däck.

Allergistädad hytt: hytten kan på begäran fås välstädad och doftfri (rengöring utan starka medel), men Hurtigruten kan inte garantera att den är totalt allergisanerad. Husdjur får endast bokas i utvalda hytter (gäller även ledarhundar). Husdjur får ej vistas fritt ombord på fartyget, undantaget är ledarhundar som får följa med överallt på fatyget. Dock ej i restaurangen, där hjälper personalen gästen till bordet.

Specialkost

Önskar du specialkost på grund av allergier eller äter vegetarisk-, laktosfri- eller glutenfri kost. Meddela oss i god tid så att vi kan notera det i din bokning. När du sedan kommer ombord på fartyget, rekommenderar vi dig att ta kontakt med hovmästaren och göra en avstämning, så att de vet vem du är och kan ge dig bästa servicen. Hurtigruten kan inte garantera att de kan uppfylla alla önskemål, men har som målsättning att alltid göra det bästa för att du ska få en angenäm resa.

Landstigningar och utflykter

Hamnarna på norska fastlandet har ramper för ombord- och landstigning. Utflykterna är generellt inte anpassade för personer som har svårt att gå. Ta kontakt med en säljare så tipsar vi dig om utflykter som kan vara lämpliga/fungera för dig. Passagerare som utan hjälp kan ta sig runt på fartyget behöver inte ha en medresenär med sig för assistans. Diskutera gärna med din säljare.

Har du funderingar kring att resa med ett Expeditionsfartyg till tex Antarktis är det viktigt att du tar ställning till hur du kan klara ombordstigning och landstigning via en Rib-båt, då de flesta landstigningar sker via båt.

 • Fartygen

  Hitta din favorit bland Hurtigrutens fartyg!

 • Vi är specialister på norska kusten!
  Kontakta oss på tel 054-10 24 05  eller hurtigruten@bengt-martins.se

 • Bokningsförfrågan

  Fyll i dina önskemål - Vi kontaktar dig!