MS Kong Harald

MS Kong Harald är ett av Hurtigrutens expeditionsfartyg. Sitt namn har hon fått av en mycket van seglare, självaste kungen av Norge - Kung Harald.

Under 2016 renoveras flera av Hurtigrutens fartyg och Kong Harald var först ut med ny interiör, fräscha färger och skandinavisk design. Flertalet av hytterna kommer att renoveras och på övre däck kommer de att ändra utseende och innehåll.

Fakta

Byggd år 1993

Renoverad år 2016

Antal sängar - 498

Passagerarkapacitet - 590

Längd - 122 meter

Bredd - 19,2 meter 

Bilplatser - 12

Telefonnr -  +47 99 48 72 73

Mailadress - kong.harald@hurtigruten.com

  Det här finner du ombord på ett expeditionsfartyg:

Expeditionsteam

    Extra föredrag och aktiviteter ombord

    Extra utflykter som du inte kan boka på ordinarie avgångar

    Stora panorama- och utsiktssalonger med härlig utsikt

    Bar, butik och restaurang

    Härligt Soldäck

    Restaurang/huvudmatsal men även en avskild restaurang med À la carte-alternativ

    Hemtrevligt café och bibliotek

Hytterna

Färgerna är ljusa och designen skandinavisk i hytterna ombord på MS Kong Harald. 

Efterfrågan har varit stor på att få sova i i dubbelsäng på sin resa och därför har man nu satsat på dubbelsäng i några hyttkategorier. Vissa hytter har separata sängar på golvet, andra har våningssäng och vissa har dubbelsäng.

Vill du resa extra bekvämt och lite lyxigare så bokar du en svit. Det finns olika sviter i olika storlekar och prisklasser - Fråga oss gärna om ni har några funderingar.

Expeditionsteamet

Ombord på fartyget under din resa finns ett expeditionsteam. De har mycket stor kunskap om den norska kusten. Oavsett om det gäller historia, legender och myter, djurliv och biologi eller tips om platser värda att besöka är de glada att hjälpa dig.

Med stor entusiasm kommer de att dela med sig av sin kunskap vid föreläsningar ombord, turer i land eller djupdykningar i intressanta forskningsämnen. De är moderna upptäcktsresande, med en stor lust att utforska och veta mer, en lust du garanterat kommer att smittas av när du möter dem.

Matsalen

Även matsalen och övriga gemensamma utrymmen har helrenoverats.

I huvudmatsalen njuter du din middag och som tillval kan det vara festligt att fira en högtid i a la´carte restaurangen.

Det finns även ett hemtrevligt café - Multe. Det norska gemytet hittar du verkligen ombord. I cafeterian njuter du av umgänge och en god fika. Vågar du testa glassen gjord på klippfisk? Det är verkligen inte alla fartyg som är rustade med äkta pinnstolar!

Gemensamma utrymmen

Alla Hurtigrutens fartyg har en vacker och bekväm panoramasalong som du fritt kan nyttja under din resa. Här sjunker du ner i en skön fåtölj och följer naturen på utsidan, läser en bra bok eller kopplar av med en kopp kaffe.

Ibland vill man bara vila sig lite, slå sig ner med en bok eller prata med sina medresenärer. I det fina, smakfulla biblioteket är det perfekt att njuta en eftermiddag i goda vänners lag.

Även gymmet har fått en fullständig renovering och ett läge högre upp på fartyget. Före eller efter den goda maten kan det vara skönt att få lite egentid i gymmet och röra på sig, samtidigt som du njuter av den vackra utsikten.

Fakta om fartyget

Första resa1993
Gäster622
Besättning70
Däck7
Bredd
19
m
Längd
121
m
Storlek
11 204
BT
Hastighet
18
kn

Kong Harald

Upptäck Norges spektakulära kustlandskap med fartyget döpt efter Norges regerande monark. Välkommen ombord MS Kong Harald och upplev den moderna arktis-inspirerade inredningen.
Underhållning
Aktiviteter
Mat & Dryck
Kropp & Själ

Underhållning

Bege dig till baren i fören för att njuta av utsikten och en trevlig traditionell drink.

Hittade

Andra fartyg