MS Nordkapp

MS Nordkapp har fått sitt namn efter en av höjdpunkterna på Hurtigrutenresan: Det europeiska fastlandets nordligaste punkt, Nordkap (71ºN).

MS Nordkapp är ett av Hurtigrutens expeditionsfartyg, fullt utrustat med panoramasalong, soldäck, utsiktsdäck och ett eget expeditionsteam.

Expedtionsteamet ger dig spännande föredrag under resan, både inomhus och på soldäck. MS Nordkapp, fungerar i sin roll som expeditionsfartyg som ett universitet till havs. Tema och ämne varierar beroende på årstid och farvatten.

Under 2016 renoveras flera av Hurtigrutens fartyg och MS Nordkapp är ett av dem, med ny interiör, fräscha färger och skandinavisk design. Flertalet av hytterna kommer att renoveras och på övre däck kommer de att ändra utseende och innehåll. Numera sover du gott i dubbelsäng i kategori U pch P.

Fakta

Byggd år 1996

Renoverad år 2016

Antal sängar - 480

Passagerarkapacitet - 590

Längd - 123,3 meter

Bredd - 19,5 meter 

Bilplatser - 35

Telefonnr - +47 97 58 10 00

Mailadress - nordkapp@hurtigruten.com

Det här finner du ombord på ett expeditionsfartyg:

    Expeditionsteam

    Extra föredrag och aktiviteter ombord

    Extra utflykter som du inte kan boka på ordinarie avgångar

    Stora panorama- och utsiktssalonger med härlig utsikt

    Bar, butik och restaurang

    Soldäck

    Restaurang/huvudmatsal men även en avskild restaurang med À la carte-alternativ

    Café och bibliotek

Hytterna

Färgerna är ljusa och designen skandinavisk i hytterna ombord på MS Nordkapp. 

Efterfrågan har varit stor på att få sova i i dubbelsäng på sin resa och därför har man nu satsat på dubbelsäng i några hyttkategorier. Vissa hytter har våningssäng och vissa har dubbelsäng.

Vill du resa extra bekvämt så bokar du en svit. Det finns olika sviter i olika storlekar och prisklasser - Fråga oss gärna om ni har några funderingar.

Expeditionsteamet

Ombord på fartyget under din resa finns ett expeditionsteam. De har mycket stor kunskap om den norska kusten. Oavsett om det gäller historia, legender och myter, djurliv och biologi eller tips om platser värda att besöka är de glada att hjälpa dig.

Medlemmarna i teamet är alla friluftsmänniskor med stor entusiasm och nyfikenhet – och de är glada att få dela med sig av sin kunskap vid föreläsningar ombord och turer i land. Expeditionsteamen är moderna upptäcktsresande med en stor lust att utforska och veta mer, en lust du garanterat kommer att smittas av när du möter dem.

Matsalen

Njut av den goda maten ombord. Den allra största delen av de råvaror som serveras är närproducerat och hämtas upp av fartyget i hamnarna längs resan.

Matsalen är liksom övriga fartyget inrett i vilsamma och fräscha färger.

Det finns även ett hemtrevligt café - Multe. Det norska gemytet hittar du verkligen ombord. I cafeterian njuter du av umgänge och en god fika. Vågar du testa glassen gjord på klippfisk? Det är verkligen inte alla fartyg som är rustade med äkta pinnstolar!

Gemensamma utrymmen

Alla Hurtigrutens fartyg har en vacker och bekväm panoramasalong som du fritt kan nyttja under din resa. Här sjunker du ner i en skön fåtölj och följer naturen på utsidan, läser en kopp eller kopplar av med en kopp kaffe.

Ibland vill man bara vila sig lite, slå sig ner med en god bok eller prata med sina medresenärer. I det smakfulla biblioteket är det perfekt att njuta en eftermiddag i goda vänners lag.

Även gymmet har fått en fullständig renovering och ett läge högre upp på fartyget. Före eller efter den goda maten kan det vara skönt att lite egen tid i gymmet och röra lite på sig, samtidigt som du njuter av den vackra utsikten.

Fakta om fartyget

Första resa1996
Gäster622
Besättning76
Däck7
Bredd
19
m
Längd
123
m
Storlek
11 386
BT
Hastighet
15
kn

Nordkapp

Upptäck Norges spektakulära kustlandskap med fartyget döpt efter det europeiska fastlandets nordligaste punkt: Nordkap (71ºN) – en av höjdpunkterna under en Hurtigruten-resa. Välkommen ombord MS Nordkapp och upplev den moderna arktis-inspirerade inredningen.
Underhållning
Aktiviteter
Mat & Dryck
Kropp & Själ

Underhållning

Bege dig till baren i fören för att njuta av utsikten och en trevlig traditionell drink.

Hittade

Andra fartyg