Följ med på en expeditionskryssning

Vill du veta mer? Vill du vara med och utforska? Vill du uppleva ännu mer under din resa med Hurtigruten? Då ska du boka din resa ombord på något av Hurtigrutens 7 expeditionsfartyg och du kommer att få en extra dimension till resan.

Expeditionsteamet tar dig rakt in i hjärtat av kust-Norge och ger dig möjlighet att utforska naturen och kulturen på ett mer aktivt sätt, med egna utflykter och aktiviteter ombord som varierar med årstiderna. Utöver själva den klassiska Hurtigruten-resan erbjuds du under en expeditionskryssning, möjligheten att uppleva unika utflykter, som endast finns ombord på expeditionsfartygen. Ta del av föredrag och aktiviteter som får dig att känna dig som en äkta polarhjälte. Utflykterna är skräddarsydda för dig som är en äventyrare och aktiviteterna kan ske både ombord, i föreläsningssalen eller iland.

Expeditionsteamen har en enda uppgift i sikte: att ge dig den mest spännande resa du kan tänka dig!

Expeditionsteamet

Medlemmarna i expeditionsteamet har nära kännedom om kusten, oavsett om det gäller historia, legender och myter, djurliv och biologi eller platser värda att besöka.

De är friluftsmänniskor med stor entusiasm och nyfikenhet – och de är glada att få dela med sig av sin kunskap vid föreläsningar ombord, turer i land eller djupdykningar i intressanta forskningsämnen. De är moderna upptäcktsresande med en stor lust att utforska och veta mer, en lust du garanterat kommer att smittas av när du möter dem.

Gå på tur och den norska friluftssjälen

Norrmän är kända för att vara friluftsmänniskor och det känns som om det finns en genuin glädje över att vistas utomhus. Ombord kommer du att erbjudas specialsydda, inspirerande utflykter. På dessa turer ligger ofta fokus på stillheten och känslan av att vara ute i friska luften, att ta in alla dofter och intryck och verkligen njuta av ögonblicket.

Några av turerna är fysiskt ansträngande och kräver god kondition hos deltagarna. Terrängen kan vara varierande och ibland är underlaget halt och ojämnt.

Språk

De flesta av aktiviteterna och föreläsningar sker på engelska. Men för att promenera och uppleva klarar du dig bra utan att vara expert på engelska. På föreläsningarna kommer det att delas ut en skriftlig sammanfattning på norska.

Rekommenderad utrustning

När du följer med på en expedition är det bra att anpassa klädsel och skor efter årstid och väder.
Packa gärna med ett par stadiga skor som tål regn och blöta marker
En vind-och vattentät jacka (helst med kapuschong) och byxa samt vantar och mössa
Vattenflaska och solglasögon är klokt att ta med
Kikare och kamera är förstås också en god idé