Bergen-Bergen - Rundresa med Havila Kystruten eller Hurtigruten.

Vill du se och uppleva alla 34 hamnarna längs den norska kusten, som kallas Hurtigruten, på dagtid, då ska du välja den klassiska resan på 12 dagar. Fartyget lägger ut från Bergen och tar dig till Kirkenes i norr, strax intill ryska gränsen. Där vänder fartyget och tar dig tillbaka till Bergen igen. Det är verkligen den ultimata resan med Hurtigruten och nya rederiet Havila Kystruten.

Det blir aldrig långtråkigt eftersom landskapet växlar under din resa, och det är så finurligt att tidtabellen är så lagd att du lugnt kan sova dig förbi ett antal hamnar på resan norrut, eftersom du kommer att passera dem dagtid när fartyget vänder och söderöver. Det innebär att du kommer att ha en helt ny upplevelse varje dag.

Årstidernas växling ger möjlighet att uppleva en resa med HUrtigruten eller Havila Kystruten i olika ljus och på ett nytt sätt. Våren är tiden då kusten vaknar, sommaren är det ljust 24 timmar om dygnet runt och på hösten sprakar färgerna, men hur är det under vintertid? Om du reser på vintern är det inte mycket dagsljus norr om polcirkeln, men istället är det den magiska tiden för det blå polarljuset och det dansande norrskenet. Men inte bara naturen utan även aktiviteterna ombord, utflykterna och den utsökta maten från Norway's Coastal Kitchen växlar med säsongen och speglar årstiden.

Höjdpunkter på resan Bergen - Kirkenes - Bergen:

På den här resan får du med dig samtliga höjdpunkter som du får uppleva på sydgående och nordgående tur
T.ex. Lofoten dagtid, Trollfjord, Torghatten, Nordkap, Finnmarkskusten, Helgelandskusten m.m.
Du får möjlighet att besöka alla hamnar dagtid
Under sommaren går fartyget in i Geirangerfjorden
För att bytas ut mot spektakulära Hjørundfjorden under hösten
Under våren besöker fartyget magiska Lyngen.

Bergen - Kirkenes - Bergen 12 dagar

Avresehamn: Bergen

Antal nätter ombord: 11 nätter

I priset ingår alltid:
Alla 34 hamnar
Geirangerfjorden 1 juni-31 augusti eller Hjørundfjorden 1 september-31 oktober
Lofoten och Polcirkeln
Resa i vald hyttkategori
Helpension och fritt Wifi
Skandinavisktalande reseledare ombord

Vi hjälper dig självklart även att boka flyg, hotell och transfer i samband med din resa!

Kampanjer

Utforska Norges sagolika kustlinje med dess majestätiska fjordar och hisnande vyer. En kryssning längs den norska kusten är en resa genom naturens eget mästerverk, där dramatiska berg möter det kristallklara vattnet i en dans av färger och former. Upplev detta underverk till kampanjpriser genom att läsa mer om vår aktuella kampanj nedan. Vänta inte - låt äventyret börja!

Läs mer om aktuella kampanjer här

Vi hjälper dig hitta rätt resa!

Hittade