Hurtigruten Arktis

Nära men ändå så exotiskt och annorlunda vår egen kultur, är det att uppleva någon av öarna Grönland eller Island. Du kan även kombinera och uppleva de båda på samma kryssning med Hurtigruten till Arktis.

Grönland - ett land med kontraster

Grönland är ett land av konstraster. Den gigantiska inlandsisen och en alldeles egen värld – med sina kolossala isberg i de mest sagolika och fantastiska formationer och den kilometertjocka inlandsisen. Här kommer du nära de som lever och bor och får en inblick hur vardagen ter sig i denna akriska miljö.

Grönland bjuder på mycket mer än bara is. Ön är också ett ovanligt landskap med gröna fjäll, långa fjordar, lodräta klippor, heta källor, vacker flora och frisk luft. Här finns ett unikt djurliv med valar, sälar, renar, myskoxar och isbjörnar.

Inuiternas långa historia berättar de bäst själva, det är inte ovanligt att du som gäst blir hembjuden för en traditionell ”kaffemik” och en intressant inblick i livet och levnadssättet här – även om inte ett enda ord utväxlas mellan er.

Island - Ett land av is och eld

Island är verkligen ett land skapat av naturens krafter, med sina glaciärer, vulkaner, sprutande gejsrar och forsande vattenfall. Upptäck det råa karga landskapet med sin spännande historia. Landets kulturarv stäcker sig tillbaka vikingatiden med sina sagor och myter. Islands folksagor är fyllda med spännande och lockande karaktärer. Sagoön är det perfekta resmålet för äventyrare som vill uppleva lite mer.

Island runt

Följ med på en expedition runt hela Island, landet av is och eld. Här ligger glaciärer och vulkaner sida vid sida. Ett spektakulärt landskap med sprutande gejsrar och imponerande vattenfall. En mycket populär kryssning. Boka plats tidigt!

Läs mer om resan Island runt här

Hurtigruten från Island till Grönland

Uppplev Hurtigrutens kryssning till GrönlandPå Grönland, världens största ö, hittar du ett av världens mest spektakulära och orörda landskap. Upplev gigantiska isberg, fjordar och ett rikt djurliv under din resa.

Läs mer om resan från Island till Grönland här

Nordvästpassagen

Upplev något unikt, de orörda arktiska naturområdena i Nordamerika och följ med på en resa och ett äventyr genom den mystiska Nordvästpassagen.

Läs mer om resan genom Nordvästpassagen här