MS Maud

MS Maud är byggd för expeditioner längs den norska kusten och har en utmärkt komfort för miljövänliga och oförglömliga expeditioner.

MS Maud, nuvarande MS Trollfjord, är namngiven efter ett av de mest kända expeditionsfartygen genom tiderna – Roald Amundsens “Maud”. Den ursprungliga Maud namngavs efter den första drottningen i norsk modern historia.

Idag har MS Maud isklass 1C och är utrustad med avancerad teknik som gör att hon passar utmärkt för expeditionskryssningar i nordliga Norge.

Fartyget är inrett med naturenliga skandinaviska materiel som granit, ek, björk och ull som skapar en fridfull och elegant stämning. På femte däck finns ett Science Center med en mängd modern teknik och interaktiva verktyg. På nionde däck kan du njuta av den sensationella utsikten från observationsdäck, träna i utomhusgymmet eller sjunka ned i en av jacuzzierna. I panoramasalongen kan du ta något läckert att dricka och se det dramatiska landskapet passera förbi.

Fakta

Byggd år 2003

Renoverad år 2021

Antal sängar - 528

Längd - 135,75 meter

Bredd - 21,5 meter 

Telefonnr -  +47 99 48 72 77

Mailadress - reception.ma@hurtigruten.com

  Det här finner du ombord:

    Expeditionsteam

    Science Center

    Explorerlounge

    Barer, Café och bibliotek

    Tre restauranger plus grillstation ute på däck

    Bastu och gym

    Jacuzzis

Hytterna

Standardhytterna ombord har liknande standard oavsett var på fartyget de är belägna. Vissa hytter har våningsäng.

Vill du resa extra bekvämt så bokar du en svit. Ett fåtal sviter ombord på MS Maud har privat balkong.

Expeditionsteamet

Alla medlemmar i expeditionsteamen har stor kännedom om norska kusten, och berättar gärna om historia, legender och myter, djurliv och biologi och ger gärna tips på platser värda att besöka.

De är friluftsmänniskor med stor kärlek för att vistas ute i naturen – och de är glada att få dela med sig av sin kunskap vid föreläsningar ombord och turer i land. De är moderna upptäcktsresande och vill gärna ha med dig på sin resa. Det är med en stor lust att utforska och veta mer, de är en stor del av din fantastiska resa längs norska kusten.

Gemensamma utrymmen

Alla Hurtigrutens fartyg har en behaglig och bekväm panoramasalong som du kan nyttja när det passar dig under din resa. Här sjunker du ner i en behaglig fåtölj och ser naturen passera på utsidan, löser ett korsord eller kopplar av med en kopp kaffe.

Ibland vill man bara återhämta sig lite, slå sig ner med en god bok eller prata med sina medresenärer. Det eleganta biblioteket passar bra till att avnjuta en eftermiddag i goda vänners lag.

På övre däck hittar du två jacuzzis. Det är häftigt att sitta i jacuzzin när landskapet färdas förbi dig. Kommer det en snöflinga i luften så är det kronan på upplevelsen. Glöm inte att packa ner badkläder!

Hittade

Andra fartyg