MS Nordlys

Ett av Hurtigrutens moderna expeditionsfartyg som har fått sitt namn av det norska ordet för norrsken, "nordlys", även inredningen är inspirerad av detta storslagna namn. Ett annat ord för norrsken är Aurora Borealis.

Fartygets konst och inredning går i ljusa färger och är alltså inspirerade av norrskenet. I den ljusa och smakfulla interiören har norska konstnärer skapat en unik och uttrycksfull miljö ombord. Fartygets eleganta maritima atmosfär, med salonger och bekväma vilstolar, inbjuder till skön avkoppling efter en dag full av utflykter och aktiviteter.

Fakta

Byggd år 1996

Renoverad år 2019

Antal sängar - 503

Passagerarkapacitet - 619

Längd - 123 meter

Bredd - 19,5 meter 

Bilplatser - 35

Telefonnr - +47 99 48 72 74

Mailadress - resepsjon.nl@hurtigruten.com

Det här finner du ombord:

    Expeditionsteam

    Extra föredrag och aktiviteter ombord

    Bekväm panoramasalong med fantastisk utsikt

    Bar, Café och bibliotek

    Restaurang med separat À la carte-restaurang

    Lekrum för de minsta

    Bastu och gym

    Butik

Hytterna

MS Nordlys standardhytter har liknande standard oavsett var på fartyget de ligger. Du kan välja mellan insides- och utsideshytter. 1-3 personer ryms i hytterna. I en 3-bäddshytt är den 3:e bädden alltid en överslaf.

Vill du resa extra bekvämt så rekommenderar vi att du bokar en svit. Ombord på MS Nordlys finns det olika typer av sviter att boka - fråga oss gärna om mer information.

Expeditionsteamet

Expeditionsteamet ombord guidar dig till den perfekta upplevelsen på din resa med Hurtigruten. De har stor kännedom om naturen längs den norska kusten. Men berättar gärna även om historia, legender och myter, djurliv och biologi eller tipsar om platser värda att besöka längs resan.

Kvinnorna och männen i teamen är friluftsmänniskor som sökt sig till detta jobb för att de älskar äventyr och att vara ute i naturen – och de är glada att få dela med sig av sin kärlek för naturen och sin kunskap vid föreläsningar ombord och turer i land. De är moderna upptäcktsresande och du kommer under resan garanterat dela deras stora lust att utforska och veta mer.

Matsalen

Den största delen av de råvaror som serveras ombord på Hurtigruten är närproducerade. De hämtas upp av fartyget i hamnarna längs resan. Så slå dig ner till bords och njut av den fantastiska maten som serveras.
Till varje måltid serveras ett veganskt alternativ och allt är märkt om den innehåller laktos eller gluten.

Matsalen ligger i aktern på fartyget och är liksom övriga fartyget inrett i vilsamma och fräscha färger.

Det finns även ett hemtrevligt café - Multe. I cafeterian njuter du av umgänge och en god fika. Vågar du testa glassen gjord på klippfisk? Det är verkligen inte alla fartyg som är rustade med äkta pinnstolar!

Gemensamma utrymmen

Hurtigrutens alla fartyg har en vacker och bekväm panoramasalong med sköna soffor och fåtöljer. Här kan du slå dig ner i en fåtölj och njuta av naturen som far förbi på utsidan. Ta dig tiden att gå ner i varv, läs en bok eller koppla av med en kopp kaffe.

Ibland vill man bara vila sig lite, slå sig ner med en god bok eller prata med sina medresenärer. I det smakfulla biblioteket är det perfekt att njuta en eftermiddag i goda vänners lag.

På övre däck hittar du jacuzzis. Det är mäktigt och märkligt att sitta i poolen när landskapet färdas förbi dig. Kommer det en snöflinga i luften så förgyller det bara upplevelsen. Glöm inte att packa ner badkläder!

Fakta om fartyget

Första resa1994
Gäster622
Besättning70
Däck7
Bredd
19
m
Längd
121
m
Storlek
11 204
BT
Hastighet
15
kn

Nordlys

Upplev Norges spektakulära kustlandskap med fartyget som fått sitt namn av norrskenet. MS Nordlys är ett modernt expeditionsfartyg där även inredningen inspirerats av detta storslagna naturfenomen.
Underhållning
Aktiviteter
Mat & Dryck
Kropp & Själ

Underhållning

I den maritima interiören har norska konstnärer skapat en unik och uttrycksfull miljö.

Hittade

Andra fartyg