Havila Kystruten
4

Havila Kystruten

  • Nya fartyg från 2020
  • Bra miljöval, drivs på LNG flytande naturgas och EL
  • Fantastiskt matkoncept med nordisk inspiration
  • Stora bekväma hytter
  • Spännande utflykter
  • Bra singelpriser

Par
Solo
Upptäckaren

Välkommen ombord på Havila Kystruten!

Havila Kystruten
är det nya rederiet som kryssar längs Norges kust med en 130 årig historia. Med Havila får du uppleva norska kustens dramatiskt vackra landskap på moderna fartyg. Maten ombord är förstklassig och hytterna stora och bekväma. Havila kryssar med fyra fartyg där den klassiska rutten Bergen - Kirkenes är absolut populärast.

Starkt miljödriv genom en lång historia Havila är rederiet som verkligen värdesätter miljön med batteridrivna fartyg och LNG som drivmedel vilket gör dem till ett bra miljöval. Första fartyget Havila Capella vann 2022 det prestigefulla priset Next Generation Ship Award”Vi seglar genom ett världsarv. Det måste de som kommer efter oss också kunna göra” är ord från Havilas grundare Per Sævik, som genomsyrar företagets värderingar. 1957 köpte Per sin första fiskebåt, 16 år gammal. Det blev starten på dagens norska sjöfartsimperium med ett stort antal fartyg.

 

HAVILA KYSTRUTEN - Upplev Norrsken!

Norrskensgaranti mellan 1 oktober - 31 mars

Om det dramatiska norrskenet mot förmodan inte visar sig under din 12 dagars rundtur mellan Bergen-Kirkenes-Bergen.
Då bjuds du på en ny 6- eller 7-dagars tur i insideshytt med helpension, möjlighet finns att uppgradera till annan hytt mot tillägg.

OBS, Glöm inte att aktivera norrskensindikatorn ombord.

Vart vill du kryssa med Havila Kystruten?

Våra bästa resor med Havila Kystruten

Upplev oförglömliga stunder under din upptäcktsfärd längs den magnifika norska kusten med våra noggrant utvalda kryssningsrutter. Vi strävar efter att föra dig till dessa unika platser där du kan skapa minnen för en livstid.

Varför ska du kryssa med Havila Kystruten?

Stora bekväma hytter

Havila Kystrutens hytter ombord erbjuder generöst tilltagna utrymmen med stora fönster för att du ska kunna njuta av den fantastiska utsikten. De är elegant inredda med moderna detaljer och inkluderar privata badrum samt bekväm möblering. Ombord har passagerarna olika alternativ att välja mellan, inklusive standardhytter och sviter. Hytterna är fullt utrustade med bekvämligheter som Wi-Fi-anslutning och underhållningsmöjligheter för att säkerställa en komplett och bekväm upplevelse.

Nordisk Gourmetmat

Ombord på Havila Kystruten kan du njuta av en förstklassig nordisk gastronomisk upplevelse som präglas av färskhet och användningen av lokalt producerade ingredienser. Menyn är säsongsanpassad och erbjuder en modern twist på traditionella rätter, med särskilt fokus på fisk och skaldjur. Denna kulinariska resa genom Norden kompletteras av ett omfattande urval av viner och drycker, vilket gör Havila Kystrutens mat till en smakfull upplevelse du sent kommer att glömma.

Nya miljövänliga fartyg

Havila Kystruten stoltserar med sin miljövänliga flotta av kryssningsfartyg, som tyst och utan utsläpp seglar på fjordarna med hjälp av batterier. Under resten av kryssningen använder de LNG som bränsle, vilket effektivt minskar utsläppen och bevarar den natursköna norska miljön.

Utflykter på norrgående rutt!

Våra bästa tips på utflykter möjliga på norrgående tur från Bergen - Kirkenes. Kontakta oss om du vill boka till utflykter till din redan bokade resa!

Geiranger

Geriangerwith Trollstigen Mountain Pass

Norska fjordlandskapet är känt som ett av världens vackraste platser, och Geirangerfjorden är dess kronjuvel. Från Geiranger tar du dig upp längs Ørnesvingene till en panoramavy med utsikt över Geirangerfjorden, "De Sju Systrarna"-vattenfallen, byn och bergen.
Vi fortsätter sedan genom pittoreska jordbruksbyar och tar en lokal färja till Valldal, känd för sina jordgubbar. Där gör vi ett stopp vid de vilda forsarna vid Gudbrandsjuvet innan vi klättrar upp på Trollstigen, en slingrande väg med 11 hårnålskurvor nerför en brant bergssida.

Tid:
14.15 - 22.15 Pris: fr. 1317 kr / per person Måltider: Middag & Dessert Säsong: 1/6 - 31/8-2024 Bokref: GEIN1

Trondheim

Trondheim and Nidaros Cathedral

Under bussresan genom stadens gator och områden får du höra om stadens historia och se höjdpunkterna. Från "Utsikten" har du en fantastisk utsikt över fjorden och Nidarosdomen, en imponerande katedral med sin karakteristiska 91 meter höga spira. Nidarosdomen är Norges nationalhelgedom och har varit en pilgrimsdestination i nästan tusen år. Den byggdes över St Olavs grav, som var den vikingakung som kristnade Norge. Katedralen har även använts för kröningar av norska monarker ända fram till idag.
Sista stoppet på utflykten är ett besök i Nidarosdomen, en av norra Europas största katedraler. Där får du tid att utforska på egen hand eller delta i en guidad tur som berättar om byggnaden och kyrkans historia. Som minne får du även en vacker bok om katedralen.

Tid: 09.45 - 12.30 Pris: fr. 1196 kr / per person Måltider: inga Säsong: hela året Bokref: TRDN1

Bodö

Rib Boat Adventure to Saltraumen & Sea Eagle Safari

Lär dig om den dramatiska naturen och den gamla historien i norra Norge, där människor har bott sedan stenåldern. Bodø är hem för världens största population av havsörnar, och du har goda chanser att se dessa majestätiska fåglar med sina karakteristiska vita stjärtar. Du kan även observera andra fåglar som lunnefåglar och ejdrar, samt den lilla valnäbbade tumlaren. Håll ögonen öppna!

Tid: 13.05 - 15.10 Pris: fr. 1608 kr / per person Måltider: inga Säsong: 1/4 - 1/11-2024 (ej påsk) Bokref: BOON1

Tromsö

Tromsö - The Arctic Capital

Tromsö, även kallat "Nordens Paris" och "Porten till Arktis", erbjuder en resa genom stadens historia från 1900-talet till idag på Full Steam-byggnaden. Här får du också en inblick i den samiska kulturen, särskilt den del som är kopplad till havet. Tromsö är internationell och modern och är känt som en av de bästa "norrskenstäderna" i världen. Efter besöket fortsätter turen till toppen av Fjellheisen, 421 meter över havet, där du kan njuta av en fantastisk utsikt över fjordarna, staden och de omkringliggande öarna och bergen. Ta gärna en kort promenad på berget eller besök restaurangen på toppen.

Tid: 14.30 - 18.00 Pris: fr. 1735 kr / per person Måltider: inga Säsong: hela året Bokref: TOSN1

Nordkap

The North Cape

Människor kommer hit från hela världen för att uppleva att de är så långt norrut. Den ikoniska globen har blivit symbolen för Nordkap och är även en populär plats för att ta foton. På Nordkap finns även Nordkapellet, delvis byggt in i bergsklipporna, där du hittar en restaurang med vidsträckt utsikt, en souvenirbutik i bergväggen, en kapell och ett thailändskt museum. Ett 180-gradigt bredfilmsvisning av Nordkap under de fyra årstiderna är ett måste-se. Utflykten till Nordkap tar dig också genom ett brett, kargt landskap med klippor och tålig, lågväxande vegetation. På sommaren kan du se renhjordar på platån. På vintern kan snöplogarnas kamp mot snön vara en lika imponerande syn.

Tid: 10.55 - 14.20 Pris: fr. 1735 kr / per person Måltider: inga Säsong: hela året Bokref: HVGN1

Utflykter på södergående rutt!

Våra bästa tips på utflykter möjliga på södergående tur från Kirkenes - Bergen. Kontakta oss om du vill boka till utflykter till din redan bokade resa!

Nordkap

Breakfast at the North Cape

Bussen tar dig till Nordkapplatsen som sticker ut i havet och serverar en frukost i Nordkapellens hall. Där kan du även besöka en kyrka, ett thailändskt museum och en souvenirbutik inbyggd i berget. Ta en bild vid den ikoniska globen som symboliserar mötet av människor från hela världen vid jordens ände. Bussen tar dig sedan genom en undervattentunnel till Hammerfest, världens nordligaste stad, där du ansluter till Havila Voyages-fartyget för att fortsätta din resa söderut längs Norges kust.

Tid: 05.45 - 12.30 Pris: fr. 2391 kr / per person Måltider: frukost Säsong: 8/5 - 7/10-2024 Bokref: HVGS1

Harstad - Sortland

A taste of Vesterålen

Vi börjar med stadssightseeing i Harstad, sedan besöker vi Trondenes kyrka, Trondenes historiska centrum och Medeltidsbyn. Trondenes var en viktig plats i slutet av vikingatiden, och kyrkan vi besöker är världens nordligaste medeltida stenkyrka från 1200-talet. Medeltidsbyn är ett levande museum där skådespelare och djur visar hur livet var för 800 år sedan. Efter det fortsätter vi längs Vesterålens berg och fjordar med några fotostopp, innan vi når Sortland. Där kan du se Havila Voyages fartyg passera under den nästan en en kilometer långa Sortlandbron innan du går ombord igen i Sortlands hamn.

Tid: 08.15 - 12.30 Pris: fr. 1492 kr / per person Måltider: fika Säsong: hela året Bokref: HRDS1

Svolvär

Sea Eagle Safari Trollfjord

Havsörnen har en nästan 2,5 meter lång vingspann och är Nordens största rovfågel. När den sveper över dig med sina karakteristiska "fingrar" på vingarna och ljusa gula klor påminner den om historier om norrländska barn som togs av havsörnar. Trollfjorden är en majestätisk plats med spetsiga toppar och branta bergssidor som bara kan nås med båt. Här har våldsam natur givit upphov till dramatiska historier, inklusive Trollfjordsstriden där traditionella fiskebåtar kämpade mot moderna ångdrivna båtar. Nu kan du i lugn och ro utforska fjorden på en båt med gott om plats utomhus för att komma nära örnar och naturen.

Tid: 16.30 - 18.30 Pris: fr. 2032 kr / per person Måltider: varm dryck Säsong: 23/3 - 20/9-2024 Bokref: SVJS7

Bodö

Hiking at Torghatten

Torghatten har en naturlig tunnel mitt i berget, 12–15 meter bred, dubbelt så hög och 160 meter lång. Hålet bildades när Nordamerikanska och Europeiska kontinentalplattorna kolliderade för 600 miljoner år sedan. Legender berättar att ett troll försökte skjuta en pil mot en flyende flicka, men en annan kung kastade sin hatt i vägen, vilket fick solen att förvandla trollen till sten. På vägen upp till Torghatten får du höra mer om berget och dess myter.

Tid: 15.00 - 17.30 Pris: fr. 1492 kr / per person Måltider: inga Säsong: 1/4 - 31/10-2024 Bokref: BNNS1

Kristiansund

The Atlantic Road

Atlantvägen är populär för bilreklam och James Bond-filminspelningar. Vi reser i lugn takt för att njuta av landskapet och ta foton. Efter att ha kört över havet genom en undervattentunnel når vi Kvernes stavkyrka, rikligt dekorerad i barockstil från 1600-talet. Vi börjar med sightseeing i Kristiansund, centrum för torkad fisk, och smakar på bacalao. Sedan gör vi en kort sightseeing i Molde innan vi går ombord på Havila Voyages-fartyget igen.

Tid: 16.30 - 21.20 Pris: fr. 1915 kr / per person Måltider: middag och dessert Säsong: 11/4 - 10/9-2024 (ej 17/5) Bokref: KSUS1

Utflykter med Havila Kystrusten längs norska kusten

Läs mer om utflykterna här

Vad mer behöver jag känna till om en resa med Havila Kystruten?

Boka hotell i samband med min kryssning
Maten ombord

Vi hjälper dig hitta rätt resa!

Fartyg

Hittade