Upptäck hjärtat av Grönland och den Arktiska vildmarken

Upplev Hurtigrutens kryssning till GrönlandPå Grönland, världens största ö, hittar du ett av världens mest spektakulära och orörda landskap. Upplev gigantiska isberg, fjordar och ett rikt djurliv under din resa.

Kampen genom århundrade för att överleva gett människorna en sund respekt för miljön. Du får uppleva det unika samspelet mellan människan och naturen när vi seglar genom ett landskap rikt på kultur, historia och djurliv. En resa mot midnattssolen i norr. Expeditionsteamet ombord består också av lokalbefolkning, vilket ger en genuin upplevelse och en möjlighet att komma nära det riktiga Grönland.

Fartyg: MS Fram, MS Fridtjof Nansen
13 till 16 dagar beroende på resa

Ring oss på 054-10 24 05 för mer information och för att boka.

Höjdpunkter på resan:

Upptäck Notvästa Grönland alternativt den mer oupptäckta östra sidan.

Delta i många spännande aktiviteter på land

Besök små byar och genuina samhällen

Qeqertarsuaq, den enda staden på den vulkaniska Diskoön

Vi reser från Reykjavik på Island och utforskar Grönlands orörda västkust med sina episka landskap med dramatiska glaciärer, djupblå fjordar och ett rikt arktiskt djurliv.

Det spektakulära västra Grönland

Vi korsar Danmarkssundet längs samma rutt som vikingarna tog och stiger i land i det färgglada Qaqortoq. Här kommer vi att träffa den trevliga lokalbefolkningen och höra deras berättelser under en traditionell social sammankomst som kallas kaffemik. Vi besöker vår första fjord, Kvanefjord, och spanar efter djur under en upptäcktsdag. Maniitsoq har fått smeknamnet ”Grönlands Venedig”, och efter att ha varit här besöker vi Sisimiut – en plats med uråldriga traditioner.

Du kommer att häpna över Ilulissatfjorden, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, och de otroliga omgivningarna. En riktig expedition väntar i den vidsträckta Diskobukten där vi utforskar den orörda vildmarken i Vaigatsundet. Landstigningar och naturvandringar kommer att ta oss närmare den majestätiska arktiska naturen.

Diskobukten och tillbaka igen

Den förtrollande Evighetsfjorden kommer att fascinera dig med sin skönhet innan vi seglar vidare till Nuuk, Grönlands fotovänliga huvudstad. Den kusliga spökstaden Ivittut kommer att fascinera dig och detsamma gäller panoramavyerna i Prins Christian Sund.

Under vår resa kommer vi att hålla utkik efter djurlivet på västra Grönland. Här finns allt från myskoxar och fjällrävar till valar, valrossar och fåglar som havsörn och alkor. Din spektakulära expeditionsresa avslutas där den började, i Reykjavik.

Var uppmärksam på att alla turer i Arktis kan få programändringar om väder- och isförhållande gör det nödvändigt.

Resan inkluderar:

Expeditionskryssning i valfri hytt

Frukost, lunch och middag inklusive drycker (husets öl och vin, läsk samt mineralvatten) på restaurangerna Aune och Fredheim

À la carte-restaurangen Lindstrøm inkluderad för svitgäster

Te och kaffe ingår

Kostnadsfritt wifi ombord. Tänk på att vi seglar i avlägsna vatten med begränsad uppkoppling. Streaming stöds inte.

Kostnadsfri återanvändbar vattenflaska som kan fyllas på vid vattenstationerna ombord

Engelsktalande expeditionsteam som organiserar och deltar i aktiviteter ombord och på land

Utbud av inkluderade utflykter

MS Fram - Expeditionsfartyg

MS Fram är ett modernt expeditionsfartyg som är utrustat med den mest avancerade tekniken för att segla i arktiska och antarktiska farvatten. MS Fram vårdar de norska traditionerna med upptäcktsresor till världens mest orörda och minst besökta områden.

Läs mer om MS Fram här

MS Fridtjof Nansen - Expeditionsfartyg

MS Fridtjof Nansen kommer att sjösättas under 2019. Ett helt nytt fartyg och ny modern teknologi kommer att presenteras. Det nya skeppet kommer att använda ny hållbar hybridteknologi, vilket känns av största vikt då fartyget kommer att besöka unika och känsliga landområden som Antarktis.

Läs mer om MFridtjof Nansen här

Tillkommer:

- Internationella flyg
- Reseförsäkring
- Hantering av bagage
- Valfria kustutflykter med våra lokala partner
- Tillvalsaktiviteter i små grupper med vårt expeditionsteam
- Valfria behandlingar i spaområdet ombord


-Stövlar finns att hyra ombord
Var uppmärksam på att alla turer i Arktis kan få programändringar om väder- och isförhållande gör det nödvändigt.

Hittade