Kryssningar längs Norges kust

Hurtigrutens produkt och resor längs norska kusten är unik, men det finns även andra rederier som trafikerar samma sträcka. MSC Cruises, Costa Cruises och Royal Caribbean erbjuder mer traditionella kryssningsfartyg med en uppsjö av underhållning och aktiviteter ombord. Här finns något för alla smaker - tennis, minigolf, bowling, biljard, 4D-bio, en stor teater med föreställningar varje kväll och ett härligt spa med behandlingar för hela kroppen.

Att se den norska kusten från vattnet är en mycket speciell upplevelse som inte lämnar någon oberörd. Kryssningarna startar oftast i Köpenhamn eller Göteborg och påbörjar seglingen norrut  mot vårt vackra grannland. Njut av denna trolska plats och följ gärna med på en utflykt bland höga berg och vidunderlig utsikt över de djupa fjordarnas gröna vatten.

Varifrån går kryssningarna?

MSC Cruises, Royal Caribbean och Costa Cruises börjar oftast sina kryssningar i Köpenhamn.

Vi kan även tipsa om kryssningar som startar i Hamburg, Kiel eller Amsterdam.

Hur ser rutten ut?

Kryssningsfartygen gör färre, men betydligt längre, stopp längs kusten än vad Hurtigruten gör. Du får god tid att utforska stoppen eller följa med på utflykter och uppleva några av de absoluta höjdpunkterna längs den norska kusten.

Under dessa resor görs stopp i pittoreska och vackra städer och byar som Tromsö, jugendstaden Ålesund och den gamla hansastaden Bergen. Gamla timmerhus, kullerstensgator och närheten till vatten gör charmiga Bergen till en av Norges mest populära städer.

Den onekliga höjdpunkten är Geirangerfjorden - denna spektakulära plats med höga, branta bergs på bägge sidor om den djupa fjorden med sitt grönblå vatten. 

Vad kan man göra ombord?

Oavsett om du gillar att dansa loss på nattklubben, spela på casino eller läsa en bok i biblioteket så finns det något för dig ombord! Varför inte ligga ute på däck under en stjärnklar himmel och se på bio - Movie under the stars? Eller kanske ta en drink i bubbelpoolen i solnedgången?

Alla kryssningsfartyg har en teater ombord där det spelas olika högklassiga shower varje kväll. Ombord finns även olika barer och dansgolv för att tillfredsställa de flesta musiksmaker, samt även utomhusbio och 4D-bio.

Familjens yngre medlemmar kan spendera dagarna på någon av barnklubbarna. För de mindre barnen anordnas skattjakter, lekar och tävlingar, pyssel och vissa kvällar ordnas partys med olika teman. Tonåringarna erbjuds bl.a. olika sporter, tv-spel, vattenlekar, talangjakt, karaoke och kurser i t.ex. capoeira, hip-hop, jonglering och magi. Utbudet kan variera på olika fartyg och under säsongen.

När kan man åka?

De traditionella kryssningsrederierna erbjuder kryssningar till Norge under sommarhalvåret, ungefär från april till oktober. Att resa längs Norges vackra kust under sommartid är som balsam för själen!

Om man vill resa på hösten, vintern eller våren så är Hurtigruten, med avgångar året runt, det självklara valet.