Bergen - Trondheim

Vacker skärgård och djupa fjordar

Bergen, staden mellan de sju fjällen, och den UNESCO-listade Bryggen ger en perfekt start på resan norrut mot Trondheim.

På väg till Ålesund passeras den yttre delen av Vestlandsfjorden, Nordfjord strax före ankomst till Måløy. Leden går via Torvik, utgångspunkt för utflykten till fågelfjället Runde, till jugendstaden Ålesund som är värd en promenad och stadstur innan det UNESCO-listade Geiranger står på programmet under sommarhalvåret med bl.a vattenfallen Brudesløret och De Syv Søstre. På hösten går turen in i vackra Hjørundfjorden.

Ett stort antal holmar och skär, med bland annat öarna Smøla, Hitra samt fyren Agdenes passeras innan fartyget anlöper medeltidsstaden Trondheim, med Nidarosdomen som den självklara höjdpunkten för alla historieintresserade.

Höjdpunkter på resan:

Ålesund
Geiranger (sommar) eller Hjørundfjorden (höst)
Romsdalsalpene
Molde
Medeltidsstaden Trondheim med Nidarosdomen

Höjdpunkter under året:

I perioden 1 juni - 31 augusti får du uppleva den populära Geirangerfjorden. Reser du i perioden 1 september - 31 oktober får du uppleva den orörda Hjørundfjorden.

Kortresa Bergen - Trondheim

Avresehamn: Bergen

Antal nätter ombord: 2

Antal dagar ombord: 3

Tillgängliga priser uppges vid bokning.

Nidarosdomen

Besök Norges första huvudstad och se den magnifika Nidarosdomen, Norges enda katedral i gotisk stil. Denna mäktiga byggnad med vackra detaljer och utsmyckningar uppfördes över Olav den Heliges grav och påbörjades redan 1070.

Läs mer om utflykterna här

Geirangerfjorden

Geirangerfjorden finns upptagen på UNESCOs världsarvslista, en mäktig upplevelse med branta sidor ner i den djupa fjorden. Önskar du även se fjorden från ovan, så bokar du med fördel en utflykt som startar när du befinner dig längst in i Geirangerfjorden.

Hjørundfjorden

Hjørundfjorden betraktas av många som den mest traditionsfyllda, klassiska norska fjorden av dem alla. Fjorden ligger mitt ibland de majestätiska fjällen i Sunnmørsalperna och bjuder på en unik upplevelse med historiska inslag.