Bergen - Tromsø

3 intressanta städer

Resan med Hurtigruten startar om kvällen i Bergen, där du ska passa på att uppleva den UNESCO-listade Bryggen med sina mysiga trähus och gränder.

Den yttre delen av Vestlandsfjorden passeras på väg till Ålesund, en gammal jugendstad som du bäst utforskar på en stadsvandring. Populära Geiranger står på programmet under sommarhalvåret med bl.a. vattenfallen Brudesløret och De Syv Søstre. På hösten går turen in i vackra Hjørundfjorden.

Du har möjlighet att upptäcka medeltidsstaden Trondheim, med Nidarosdomen och senare på resan passeras Helgelandskusten och Lofoten. Fartyget gör ett stop i Svolvær, som är den största bosättningen på Lofoten, för att sedan avsluta i Tromsø, Nordens Paris.

Höjdpunkter på resan:

Ålesund
Geiranger (sommar) eller Hjørundfjorden (höst)
Medeltidsstaden Trondheim med Nidarosdomen
Helgelandskusten
Lofoten med bla Svolvær
Tromsø

Höjdpunkter under året:

I perioden 1 juni - 31 augusti får du uppleva Geirangerfjorden. Reser du i perioden 1 september - 31 oktober får du uppleva den orörda Hjørundfjorden.

Kortresa Bergen - Tromsø

Avresehamn: Bergen

Antal nätter ombord: 4

Antal dagar ombord: 5

Tillgängliga priser uppges vid bokning.

Nidarosdomen

Besök Norges första huvudstad och se den magnifika Nidarosdomen, Norges enda katedral i gotisk stil. Denna mäktiga byggnad med vackra detaljer och utsmyckningar uppfördes över Olav den Heliges grav och påbörjades redan 1070.

Läs mer om utflykterna här

Geirangerfjorden

Geirangerfjorden finns upptagen på UNESCOs världsarvslista, en mäktig upplevelse med branta sidor ner i den djupa fjorden. Önskar du även se fjorden från ovan, så bokar du med fördel en utflykt som startar när du befinner dig längst in i Geirangerfjorden.

Hjørundfjorden

Hjørundfjorden betraktas av många som den mest traditionsfyllda, klassiska norska fjorden av dem alla. Fjorden ligger mitt ibland de majestätiska fjällen i Sunnmørsalperna och bjuder på en unik upplevelse med historiska inslag.