Geirangerfjorden - Klassiskt besöksmål

Geirangerfjorden som besöks av Hurtigruten under sommarperioden är en av de stora höjdpunkterna för många. Ett resmål som man kan längta efter att få uppleva.

Geirangerfjorden sträcker sig mer än 100 kilometer från Ålesund till Geiranger. Norges längsta fjord, Sognefjorden, är i jämförelse 204 km lång. På din resa in i Geirangerfjorden får du se de vackra vattenfallen Brudesløret (förutsatt att det har regnat tillräckligt) och De Syv Søstre som i ungdomlig glädje virvlar nedför fjällsidan, medan den manliga stenformationen ”Friaren” lockar dem från andra sidan fjorden. Berättelserna och historierna är många om denna dal.

Geirangerfjorden finns upptagen på UNESCOs världsarvslista och är en mäktig upplevelse med sina branta sidor ner i den djupa fjorden. Fartyget tar dig ända längst in i fjorden, där fartyget vid lunchtid vänder och tar dig tillbaka till Ålesund.

Hurtigruten trafikerar Geiranger:

1 juni - 31 augusti

Geirangerfjorden besöks för dig som bokar resa mellan Bergen - Kirkenes eller hel rundtur Bergen - Bergen, du kan även göra en kortare resa på några dagar, men din start bör då vara i Bergen.

Ring oss gärna på 054 - 10 24 05 så kan vi berätta mer och ge dig prisinformation inför din resa med Hurtigruten.

Följ med på utflykt - Se Geirangerfjorden från ovan

Fartyget kan inte lägga till vid kaj längst inne i Geiranger, därför så är det väldigt speciellt att följa med på en utflykt för att uppleva området. På utflykten får du besöka orten Geiranger och du får även en hisnande och vacker upplevelse längs den slingriga vägen Örnstigen. Bussen stannar för panoramautsikt över fjorden och du får chans att ta vackra kort från ovan.

Läs mer om utflykten 2B här