Tromsø - Kirkenes - Tromsø

Nordkap och Finnmark

Resan med Hurtigruten startar om kvällen i Bergen, där du ska passa på att uppleva den UNESCO-listade Bryggen med sina mysiga trähus och gränder.

Den yttre delen av Vestlandsfjorden passeras på väg till Ålesund, en gammal jugendstad som du bäst utforskar på en stadsvandring. Populära Geiranger står på programmet under sommarhalvåret med bl.a vattenfallen Brudesløret och De Syv Søstre. På hösten går turen in i vackra Hjørundfjorden.

Du har möjlighet att upptäcka medeltidsstaden Trondheim, med Nidarosdomen och senare på resan passeras Helgelandskusten och Lofoten. Fartyget gör ett stop i Svolvær, som är den största bosättningen på Lofoten, för att sedan avsluta i Tromsø, Nordens Paris.

Höjdpunkter på resan:

Ålesund
Geiranger (sommar) eller Hjørundfjorden (höst)
Medeltidsstaden Trondheim med Nidarosdomen
Helgelandskusten
Lofoten med bla Svolvær
Tromsø

Höjdpunkter under året:

I perioden 1 juni - 31 augusti får du uppleva Geirangerfjorden. Reser du i perioden 1 september - 31 oktober får du uppleva den orörda Hjørundfjorden.

Kortresa Tromsø - Kirkenes - Tromsø

Avresehamn: Tromsø

Antal nätter ombord: 3 1/2

Antal dagar ombord: 4

Bra att veta: Fartyget anlöper Tromsø kl. 23.45 på återresan, med fördel hjälper vi dig att boka en hotellövernattning i Tromsø. Varför inte avrunda kvällen med att boka en utflykt till Midnattskonserten i Tromsø Ishavskatedral (8C)?

Tillgängliga priser uppges vid bokning.

Kungskrabbsfiske Utflykt (HR-KKN7H)

Läckerheter från Barents hav, smaka pinfärsk kungskrabba
Som när du var barn, stå på kajen och fiska krabbor. Lokal fiskare/guide
Var delaktig i att fånga, lära dig mer om och kanske framförallt att äta den fascinerande kungskrabban

Läs mer om utflykterna här