Trondheim-Tromsø

2 pittoreska städer & Helgelandskusten

Historiska och spännande Trondheim är utgångspunkt för den här upplevelserika 3-dagarsturen som tar dig med genom äventyrliga Helgeland och fascinerande Lofoten, med slutmål Tromsø, också kallad Nordens Paris.

Efter en fascinerande dag utmed Helgelandskusten, ankommer vi på kvällen dag 2, Svolvær, den största bosättningen på Lofoten. Gå en tur mellan ställningarna för vindtorkad fisk och sjöbodar och njut av den unika miljön. Lofoten erbjuder små, pittoreska fiskelägen, majestätiska granitklippor och vita sandstränder.

Tromsø användes av flera av de kända polarexpeditionerna som utgångspunkt. Roald Amundsen hämtade både manskap och förnödenheter här. Här finns också Norsk Polarinstitutt, vilket befäster stadens ställning som Norges polarhuvudstad.

Ishavskatedralen i Tromsø är det mest kända landmärket med sin unika design och exceptionella, kulörta glasmosaik. Tromsø är en stad med många studenter, de tillsammans med det stora antalet turister har bidragit till att skapa ett levande kulturliv i staden. Restauranger och kaféer är alltid fulla av ett myllrande folkliv.

Höjdpunkter på resan:

Medeltida Trondheim, Norges första stad
Helgelandskusten med "de Syv Søstre" och Torghatten
Magiska Lofoten
Korsa Polcirkeln
Tromsø, Norges polarhuvudstad

Kortresa Trondheim-Tromsø

Avresehamn: Trondheim

Antal nätter ombord: 2

Antal dagar ombord: 3

Tillgängliga priser uppges vid bokning.

Utflykt till Nordkapsklippan

Mäktigt att placera dina fötter på den nordligaste punkten på det europeiska fastlandet. Vid rätt väderlek (ja det kan variera) så har du en fantastisk utsikt. Följ med på utflykt till Nordkapsklippan (6A).

Läs mer om utflykten här