Trondheim-Kirkenes

Stora äventyr i nord

Trondheim är utgångspunkt för den här upplevelserika 5-dagarsturen som tar dig med genom äventyrliga Helgeland, fascinerande Lofoten och arktiska Finnmarken, med slutmål Kirkenes.

Efter en fascinerande dag utmed Helgelandskusten, ankommer vi på kvällen dag 2, Svolvær på Lofoten. Här kan du se små, pittoreska fiskelägen, majestätiska granitklippor och vita sandstränder.

Tromsø användes av flera av de kända polarexpeditionerna som utgångspunkt. Roald Amundsen hämtade både manskap och förnödenheter här. Ishavskatedralen i Tromsø är det mest kända landmärket med sin unika design och exceptionella, kulörta glasmosaik.

Längs den spännande Finnmarkskusten genom hjärtat av Sameland, fullt av historia, kultur och storslagen natur, kan du också följa med på en eller flera spännande utflykter och uppleva det vackra arktiska landskapet på nära håll. Följ med på en utflykt till Nordkapsklippan.

Längst i norr på gränsen till Ryssland, ligger den lilla staden Kirkenes. Du är nu cirka 40 mil norr om polcirkeln och faktiskt lika långt österut som Sankt Petersburg. Här är resan med Hurtigruten slut för denna gång.

Höjdpunkter på resan:

Medeltida Trondheim, Norges första stad
Helgelandskusten med "de Syv Søstre" och Torghatten
Magiska Lofoten
Tromsø, Norges polarhuvudstad
Arktisk natur som påminner om Svalbard
Möjlighet att besöka Nordkapsklippan

Kortresa Trondheim-Kirkenes

Avresehamn: Trondheim

Antal nätter ombord: 4

Antal dagar ombord: 5

Tillgängliga priser uppges vid bokning.

Utflykt till Nordkapsklippan

Mäktigt att placera dina fötter på den nordligaste punkten på det europeiska fastlandet. Vid rätt väderlek (ja det kan variera) så har du en fantastisk utsikt. Följ med på utflykt till Nordkapsklippan (6A).

Läs mer om utflykten här