Tromsø - Trondheim

Vackra Lofoten och Helgelandskusten

På den här resan finns inte mycket tid för sömn. Tromsø, "Nordens Paris" bör avnjutas före avgång innan fartyget lägger ut efter midnatt.

När du vaknar får du njuta av Vesterålen och Lofoten. Spännande upplevelser som Risøyrenna, specialbyggd som farled för Hurtigruten mellan Harstad och Vesterålen. Det trånga Raftsundet, vattnet som skiljer Vesterålen från Lofoten och om vädret tillåter händer det att kaptenen gör en avstickare in i den spektakulära Trollfjorden med sina branta klippor som nästan stryker längs fartygets sidor.

Nästa dag är det värt att stiga upp tidigt för att uppleva Helgelandskusten med hundratals öar och skär, bördiga jordbruksområden och branta granitväggar. Resan avslutas i Trondheim tidigt nästa morgon. Vi rekommenderar att du tar dig tid att utforska staden innan du reser hem. Nidarosdomen är värd mer än bara en titt från utsidan.

Höjdpunkter på resan:

Risøyrenna, Raftsundet och Trollfjord
Uppleva Lofoten under dagtid
Korsa Polcirkeln
Helgelandskusten med "de Syv Søstre" och Torghatten
Medeltida Trondheim med Nidarosdomen

Kortresa Tromsø - Trondheim

Avresehamn: Tromsø

Antal nätter ombord: 2 1/2

Antal dagar ombord: 2 (+ ankomstdagen i Trondheim)

Bra att veta: Fartyget lämnar Tromsø efter midnatt, kl. 01.30, så med fördel njuter du en god middag på någon av stadens trevliga restauranger eller hotell före avresa.

Tillgängliga priser uppges vid bokning.

Havsörnar i Lofoten

Upplev fåglarnas konung på nära håll. Mäktig känsla att se Trollfjordens branta fjäll och dessa mäktiga fåglar. Var redo med kameran för den kommer nära! Boka utflykt Havsörnsafari (9C)

Läs mer om utflykterna här