Kirkenes - Tromsø

Nordkap och Finnmark

En 2-dagarstur för att känna på den arktiska miljön i och runt norra delarna av norska kusten. På denna tur vistas du norr om polcirkeln under hela resan. Beroende på årstid och väder har du möjlighet att uppleva antingen vinterns norrsken eller sommarens midnattssol.

Längs den spännande Finnmarkskusten genom hjärtat av sameland, fullt av historia, kultur och storslagen natur, kan du också följa med på en eller flera spännande utflykter och uppleva det vackra arktiska landskapet på nära håll.

Din resa startar längst i norr i gränsstaden Kirkenes, Hurtigrutens vändpunkt i nordost. Ta chansen och anländ till Kirkenes dagen innan din resa startar. Vintertid har du möjlighet att prova en natt på snöhotellet, en magisk upplevelse i is och tystnad.

Höjdpunkter på resan:

Den extremt arktiska naturen som påminner om naturen på Svalbard
Norrsken eller Midnattssol
Möjlighet att besöka Nordkapsklippan
Avsluta med Tromsø med bl.a Ishavskatedralen

Kortresa Kirkenes - Tromsø

Avresehamn: Kirkenes

Antal nätter ombord: 1 1/2

Antal dagar ombord: 2

Bra att veta: Fartyget anlöper Tromsø kl. 23.45 på natten, med fördel hjälper vi dig att boka en hotellövernattning i Tromsø. Varför inte avrunda kvällen med att boka en utflykt till Midnattskonserten i Tromsø Ishavskatedral (8C)?

Tillgängliga priser uppges vid bokning.

Utflykt Midnattskonserten i Ishavskatedralen i Tromsø

Lyssna på vacker norsk folkmusik och traditionella hymner i den storslagna Ishavskatedralen med sin imponerande glasmosaik.

Läs mer om utflykten här