Upplev Lyngen - Arktisk fjord i Norge

Lyngen är något av ett unikt tillskott till fjordupplevelserna på världens vackraste sjöresa. Under april och maj gör Hurtigruten en avstickare från sin normala kurs på sträckan mellan Skervøy och Tromsø på sydgående rutt. Reser du i denna period får du en arktisk fjordupplevelse av sällan skådat slag.

Lyngen, också benämnd Lyngenfjorden eller Lyngsfjorden, i Troms är runt 85 kilometer lång och omges av Lyngsalpernas mäktiga toppar. Rofylld natur och idylliskt spegelblankt, djupblått fjordvatten varvas med brusande forsar och grön kust. På andra håll visar den sig från en mer dramatisk sida, med branta bergväggar, djupa raviner och glaciärer som välter sig ned i fjorden.

Imponerande upplevelser och höjdpunkter:

Härlig utsikten mot fjällkedjan Kvænangstindan
Passagen genom smala Maursund och Rotsund
Panoramautsikten över Lyngsalperna

Vid klart väder kan man se glaciärerna högt uppe i Lyngsalperna. Området är också ett eldorado för skidåkare. Lyngenfjorden är rik på fisk och ett paradis för fiskare. Det märks också ombord på Hurtigruten – på turen kommer lokala fiskare ombord med dagens fångst av färska räkor, gästerna får själv skala räkorna innan de landar i munnen.

Hurtigruten trafikerar Lyngenfjorden:

1 april - 31 maj

Vill du uppleva Lyngen kan du följa med på en kort tur mellan Tromsø och Kirkenes tur och retur (tre nätter) eller hela vägen från Kirkenens - Bergen och självklart när du är med på hela den klassiska resan Bergen - Bergen.

Ring oss gärna på 054 - 10 24 05 så kan vi berätta mer och ge dig prisinformation inför din resa med Hurtigruten.