Kryssning Nordvästpassagen

Upplev något unikt, de orörda arktiska naturområdena i Nordamerika och följ med på en resa och ett äventyr genom den mystiska Nordvästpassagen.

Du kommer garanterat att vara en av få som får möjligheten att följa i fotspåren av de stora upptäckarna. Att Nordvästpassagen genom tiderna har lockat, både för den storslagna naturen, de vilda djuren men framför allt var den en resa som genomfördes för att hitta en ny färdväg. Is och väderförhållande kommer att vara förutsättningarna för att nå genom passagen. Du kommer att få stora chanser att få uppleva mäktiga djur som isbjörn och valross, du kommer att få vara med om landstigningar både i den otämjda naturen och i mindre bosättningar och du kommer att få med dig en massa kunskap om de områden du färdas igenom.

Olika långa resor, välj det som passar dig bäst.

Den längsta resan genom Nordvästpassagen startar i Vancouver och tar dig genom Nordvästpassagen, Alaska, Grönland och du avslutar din resa med Canadas östkust och kliver av fartyget i Halifax. En oförglömlig resa och en resa få har möjlighet att avsätta tid för. Detta kan nog sägas vara en expeditionskryssning värd sitt namn.

Hurtigruten erbjuder unika expeditionsresor till några av världens mest orörda och avlägsna farvatten. Precis som på andra expeditioner är det naturens krafter som styr och det är is- och väderförhållanden som avgör den slutgiltiga resplanen. Säkerheten och gästernas upplevelser är högsta prioritet, därför utvärderas kontinuerligt alla resrutter och beroende på aktuella omständigheter och oväntade händelser kan de därför komma att förändras. En styrka är att expeditionsteamet ombord tar alltid vara på alla spännande möjligheter som plötsligt visar sig i naturen. Det är därför det kallas för en expedition.

Fartyg: MS Fram, MS Roald Amundsen och MS Fridtjof Nansen
19 - 27 dagar beroende på resa

Ring oss på 054-10 24 05 för mer information och för att boka.

I resan ingår:

Expeditionskryssning i vald hyttkategori inkl helpension samt måltidsdrycker (läsk/öl/husetsvin till middagen)
Tillgång till gym, jacuzzi och panoramabastu
Wellness område med utomhuspool, utomhus gym och motionsspår
Fritt wifi ombord, i de områden där det finns uppkoppling. Streaming är inte möjligt
En vind och vattenavstötande jacka, som du sen får ta med dig hem
Landstigningar med Polarcirkelbåtar, aktiviteter ombord och på land
Erfaret expeditionsteam (engelsktalande) som håller dagliga föredrag, samt deltager i alla landstigningar och aktiviteter ombord.
Kaffe och te ombord

MS Fram - Expeditionsfartyg

MS Fram är ett modernt expeditionsfartyg som är utrustat med den mest avancerade tekniken för att segla i arktiska och antarktiska farvatten. MS Fram vårdar de norska traditionerna med upptäcktsresor till världens mest orörda och minst besökta områden.

Läs mer om MS Fram här

MS Fridtjof Nansen - Expeditionsfartyg

MS Fridtjof Nansen kommer att sjösättas under 2019. Ett helt nytt fartyg och ny modern teknologi kommer att presenteras. Det nya skeppet kommer att använda ny hållbar hybridteknologi, vilket känns av största vikt då fartyget kommer att besöka unika och känsliga landområden som Antarktis.

Läs mer om MFridtjof Nansen här

MS Roald Amundsen - Expeditionsfartyg

Hurtigrutens nya hybridfartyg, som sattes i trafik 2019.
Ett väldigt modernt och miljövänligt expeditionsfartyg.

Läs mer om MS Roald Amundsen här

Tillkommer:

- Eventuell flygresa från vald destination till Reykjavik T&R 
- Valfria utflykter och aktiviteter
- Reseförsäkring och avbeställningsskydd


-Stövlar finns att hyra ombord
Var uppmärksam på att alla turer i Arktis kan få programändringar om väder- och isförhållande gör det nödvändigt.