Arktiska upplevelsepaket till Svalbard - Välj din årstid!

Flyg till Svalbard och uppleva det fascinerande arktiska livet i Longyearbyen - den närmaste staden till Nordpolen. Året om erbjuder vi paket med tre nätter och två utflykter som en del av den arktiska upplevelsen. Ett enkelt och spännande sätt att upptäcka en kontinent som få har besökt före dig.

Varje årstid har sin upplevelse och sin särprägel, välj din egen årstid! Vi kan lova dig att har du utforskat en årstid vill du återvända för att se de andra.

Vill du uppleva polarmörket och/eller norrsken då ska du resa i perioden november till februari. Såklart kan vi inte garantera norrsken, även om detta fenomen är relativt vanligt i detta område. Många väljer att skippa jul och nyårsfirande hemma för att uppleva den på Svalbard.

I februari badar Svalbards landskap i vidunderliga blåfärger. Då kan det passa fint att följa med på en snöskotertur. Eller vill du hellre uppleva midnattssol på en båttur, då ska du planera i ett besök i maj till september.

Alla vill se isbjörn, men det finns inte någon garanti för att Kungen av Arktis visar sig på kommando. Störst chans har du på en längre kryssning. 

Polarnatt och Midnattsol

På Svalbard är det polarnatt mellan 26 oktober - 16 februari. Det betyder att det är mörkt både dag och natt. Man har också chans att se norrsken under hela dygnet.

Midnattssol är när det är dagsljus hela dygnet är det mellan 19 april och 23 augusti.

Den 9 mars är en viktig dag på Svalbard - då ser man solen för första gången sedan oktober. Och det är en solfestival, där barnen sjunger sånger för att välkomna solen tillbaka.

När solen återvänder

Vår: 01.03 - 14.05

Ljusa senvintern är högsäsong på Svalbard. Följ med på spännande snöskotersafari och isgrottevandring. Du får också uppleva en oförglömlig hundslädetur i Bolterdalen.

3 övernattningar på hotell i Longyearbyen inkl frukost

Transfer från hotellet till utflykter

Utflykt: Isgrottetur

Utflykt: Hundslädetur

Ändlösa sommardagar

Sommar: 15.05 - 30.09

Ändlösa sommardagar & nätter med midnattsol. Fåglarna har återvänt och växtlivet sätter fart under denna korta men intensiva period.

3 övernattningar på hotell i Longyearbyen inkl frukost

Transfer från hotellet till utflykter

Utflykt: Isfjordsafari till Fugle-fjella

Utflykt: Hundslädetur på hjul

Kristallklart och färgrikt

Höst: 01.10 - 30.11 2015

Höstlugn och ett annat ljus, en blå slöja lägger sig över landskapet. Nu finns möjlighet att uppleva månsken, norrsken och arktiskt vinterväder.

3 övernattningar på hotell i Longyearbyen inkl frukost

Transfer från hotellet till utflykter

Utflykt: Fotvandring i "fångstmannens" spår

Utflykt: Hundslädetur på hjul

Magiskt mörker och norrsken

Vinter: 01.01 - 28.02 och 01.12 - 31.12

Longyearbyen är en magisk plats under den mörka årstiden, endast upplyst av gatlyktor, stjärnhimmel, norrsken och månen som blänker på isen. En alldeles speciell atmosfär.

3 övernattningar på hotell i Longyearbyen inkl frukost

Transfer från hotellet till utflykter

Utflykt: Polarnattsafari

Utflykt: Hundslädetur i Bolterdalen

Hittade