Svalbard - res till norrsken, midnattssol & upplev en polarnatt

Res till Svalbard och upplev det fascinerande arktiska livet i Longyearbyen - den närmaste staden till Nordpolen. Upptäck denna spännande kontinent under en nästan magisk tid på året och ge dig ut på utflykt i vildmarken men bo bekvämt på nyrenoverat hotell.

Norrsken och blåtimmen

Mörkertiden och vinter på Svalbard är en helt speciell upplevelse. Se hur stjärnhimlen lyser upp landskapet runt omkring dig och låt dig hypnotiseras av det magiska norrskenet. På Svalbard är det lite speciellt eftersom chanserna att få se norrsken är lika stora dag som natt under mörkertiden. Reser du i februari så kommer tiden med blåtimmen, den period på året som är fotografernas favorit. Det blå ljuset och möjligheterna att få uppleva norrsken, kanske på en hundslädetur eller på en scooter så gör det känslan ännu mera unik. En upplevelse du sent kommer att glömma.

Lysvinter

Efter perioden med norrsken kommer "lysvinter" eller solvinter om vi översätter det till svenska. Det är den perioden som vi här hemma kallar våren, ett begrepp som inte ger så mycket mening på Svalbard. Perioden från 1 mars till 16 maj är det fortfarande full vinter, med ett vackert snötäckt landskap så långt ögat kan nå. Även om det inte är fullt dagsljus i den här perioden så är det stora kontraster i ljusförhållande och kommer du in i april (fr 20 april) är den eviga midnattssolen tänd.

Vi kan skräddarsy en upplevelse för dig med tex:

- 3 nätter i Longyearbyen på nyrenoverade Funken Lodge (tidigare Spitsbergen Hotel)
- Dubbelrum inkl. frukost
- Transfer från flygplatsen till hotellet t/r
- Välkomstdryck på hotellet
- Eftermiddagsfika/snacks på hotellet
- Snöskotertur till Tempelfjorden
- Besök en isgrotta

Tillkommer:

- Flygresa från vald destination, tex Oslo/Stockholm/Köpenhamn
- Måltider och dryck, eventuellt fler upplevelser i form av förbokade utflykter
- Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Bokningsinfo:

Vi rekommenderar avresedagar: måndag-torsdag (alt tisdag-fredag) eller fredag-måndag.

Dag och samlingstid för utflykter bekräftas vid beställning (tid/dag kan komma att förändras på plats i Longyearbyen pga. väderförhållande. Du kommer att bli informerad om eventuella förändringar)

Tänk på att du alltid måste ha ett giltigt pass när du reser till Svalbard, då Svalbard inte är med i Schengen.

Ring oss på 054-10 24 05 för mer information och för att boka.

Skotertur

Skotertur till Tempelfjorden ger dig vacker natur, flera stopp och intressant historia. Har du tur får du även uppleva djurlivet. 6,5 - 8 timmar (ca 140 km).

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet, men körkort för bil eller mc. Du får instruktioner och låna utrustning. "Expeditionslunch" ingår.

Isgrotta

Upplev en glaciär som är flera miljoner år gammal. Du får följa med under glaciären och se fascinerande formationer skapade av is och sten. En upplevelse som tar andan ur dig!

Du reser med bandvagn upp på Longyerbyglaciären. Utflykten är ca 3 timmar. Turen passar de flesta, (vi avråder dig som har problem med trånga utrymmen eller har svårt för att gå/böja dig ned att följa med). Du får låna hjälm och pannlampa. Klä dig varmt och med rejäla vinterstövlar/kängor på fötterna.

Funken Lodge

Nyrenoverade Funken Lodge är en plats där du kan njuta och koppla av efter utflykter i vildmarken. Här finns lyx, en avkopplande atmosfär och mycket god service. Njut av varm choklad framför brasan eller läs en god bok i biblioteket.

Svalbard på sommaren

Vill du uppleva Svalbard under en annan årstid så rekommenderar vi en tur med tex MS Nordstjernen eller MS Spitsbergen. Detta är Hurtigrutens fartyg som tar dig längs kusten och visar dig ännu mer av vackra Svalbard.

Hittade