Kläder för Hurtigruten

Kanske den vanligaste frågan vi får från våra kunder är: Vad ska jag packa ner inför min resa med Hurtigruten? Ett kort svar är att packa varmt, lager på lager och ta inte med dig för mycket finkläder.

Stämningen och atmosfären ombord är enkel och avslappnad oavsett om du reser Hurtigruten längs norska kusten eller t.ex. till Svalbard. För dig som vill uppleva och ta in så mycket som möjligt av naturen och livet på din resa, så kommer du märka att du vill vistas så mycket som möjligt utomhus, ute på däck. Där tar du in dofter och färger och vindens växlingar på ett helt annat sätt än om du stannar inne.

Vårt tips till packlista är därför, oavsett vilken årstid du väljer att resa med Hurtigruten, att du packar kläder för att vara utomhus!

Tips till packningen - Norska kusten

Vind- och vattentät jacka + överdragsbyxor (eller regnställ)
Rejäla skor som är sköna att gå i
Mössa, vantar, halsduk/sjal
Gärna ett underställ i ull, varma sockar
Varm skön tröja i ull eller fleece

Snygg skjorta/blus till kvällen (många byter om till middagen, men du behöver inte tänka galastass)
Gärna ett par inneskor
Gymkläder och badkläder (om det finns att tillgå pool på ditt fartyg)

Kamera och/eller kikare
Minneskort, laddare
Solskydd
En liten ryggsäck för dagsutflykter
En liten sittdyna kan vara skönt att lägga i solstolen ute på däck
Stickning, korsord eller en god bok

Tips till packningen - Arktiska vatten

Se ovan, men till Svalbard, Grönland och Island är det ännu viktigare att du verkligen packar ner de varma, vindtäta kläderna. Fuska inte heller med understället.

Solen är skarp i trakter med is och snö, tänk även på att solen kan lysa dygnet runt så du behöver hög solskyddsfaktor på solprodukter och solglasögon med UV-skydd.

För utflykterna är det viktigt att du har med en ryggsäck som är vattentät, de flesta utflykter sker med Rib-båt och det kan stänka lite saltvatten, så du skyddar kamerautrustning.

Tips till packningen - Antarktis

Se ovan. Det som är bra att tänka på, är att när du reser till Antarktis, så gör du det under sommarhalvåret (vinter i Sverige). Så även om du reser till ett land av snö och is, så behöver du inte packa ner de tjockaste vinterkläderna. Du kommer även att utrustas med en vind/vattentät jacka ombord som du får ta med dig hem.

I Antarktis gäller även att du inte får göra landstigningar i dina egna stövlar/skor, du kommer därför att få låna varma sköna stövlar som du använder under hela resan.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar. Vi har själva rest många gånger med Hurtigruten, både längs norska kusten och till kallare farvatten. Vi är vana att packa och vi hjälper dig gärna!