LADDAR RESULTAT
Kontakta våra Hurtigrutenspecialister 054-10 24 05

Vi kan hjälpa dig hitta rätt!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller läs vad vi skriver om att resa med Hurtigruten Klicka här.

HURTIGRUTEN - VÄRLDENS VACKRASTE SJÖRESA

Rensa val

Vi kan inte hitta en resa som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömresa så finns våra Hurtigrutenexperter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 05 eller skicka ett mail på hurtigruten@bengt-martins.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 24

 • {{puff.title}}

  {{puff.Name}}

  {{puff.SmallDescription}}

  {{puff.FormattedDateAndMonth}}, {{puff.FormattedDays}} {{puff.ShortFromStringConst}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}} /pers

  {{puff.Name}}

  {{puff.FullDescription}}

  {{puff.SmallCruisePromoShipName}}
  {{puff.FormattedDays}} • {{puff.FormattedDate}} •
  Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} /pers

  Flyg & Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}}

  1. {{stop.StopName}}

  Priserna är sökta: {{ puff.CruiseLastImportTime }}

  {{puff.ReadMoreText}}

  {{puff.greetingtext}}

  {{puff.title}}

  {{puff.FormattedDay}}
  {{puff.FormattedMonthYear}}
  1. {{stop.StopName}}
  {{puff.CruiseLineName}}

  Fartyg: {{puff.SmallCruisePromoShipName.split(' ').join(' ')}}

  {{puff.Traveldays}} {{puff.TraveldaysText}}
  {{puff.FullDescription}}
Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Young Explorers

MS Finnmarken är Hurtigrutens utvalda fartyg för de yngre som seglar längs norska kusten och här kan de bli riktiga små utforskare. För nyfikna och aktiva äventyrare i åldrarna 7-13 år erbjuder Hurtigruten aktivitetsprogrammet Young Explorers.

Young Explorers-programet kommer även att erbjudas på Hurtgirutens nya fartyg MS Roald Amundsen och MS Fridtjof Nansen. Mer information kommer.

Locka fram äventyraren i alla barn

Nu kommer garanterat ingen att ha långtråkigt ombord. De yngre gästerna har möjligt att utforska norska kusten på ett aktivt och underhållande sätt. Att vara med i Young Explorers är kostnadsfritt och erbjuds på MS Finnmarken, det mest barnvänliga fartyget i Hurtigrutens flotta. Här finns lekrum, pool, jacuzzi och samlingsrum som kan användas i samband med olika aktiviteter och upptåg.

Young-Explorers-programmet lockar fram barnens äventyrslusta. Det viktiga är att barnen ska ha kul samtidigt som de får lära sig mer om miljö, natur och djur. De får också möjlighet att träffa andra barn ombord under spännande aktiviteter som roliga quiz, smaka på norsk mat eller lära sig att sätta upp ett tält.

Vad får barnen uppleva och upptäcka?

Young Explorers håller barnen aktiva och nyfikna. Under resans gång får barnen en större förståelse för naturen, klimatet och kulturen som passerar och de får lära sig mer om djurlivet längs kusten, den norska historien och lära känna berömda upptäckare. Varje dag arrangeras aktiviteter ombord och de kommer även att få möjlighet att prova på lokal mat. Ombord finns särskilda ledare som pratar norska, engelska och tyska. De planerar och organiserar alla aktiviteter och målet är att barnen ska ha roligt medan de lär sig nya saker och samtidigt trigga sin äventyrslust.

Young Explorer - Exempel på program:

 • Dagliga temaaktiviteter ombord med fokus på unga upptäckare/utforskare
 • Utflykter och aktiviteter, där miljön står i centrum, till exempel en strandstädning (planeras in under sommaren, en per klassisk rundtur) i samarbete med Hurtigruten Foundation
 • I aktivitetsboken kan barnen rita och skriva ned vad de har upplevt och sett under dagen. Kanske har vi sett någon speciell fågel, djur eller ett känt landmärke
 • Varje dag är det samling för Young-Explorers för att prata om dagens tema
 • Tips på barnvänliga aktiviteter i land för den som vill utforska på egen hand

Barn och ungdomar 7-13 år

När du har kommit ombord får du mer information om programmet och hur det fungerar. Varje dag presenteras sedan dagens aktiviteter och tema. Du behöver inte anmäla dig i förväg till programmet, det går bra att göra ombord. I de flesta fall, för de flesta barn så behöver inte en förälder (eller annan vuxen person) att följa med. Aktivitetsledarna som pratar engelska eller skandinaviskt språk tar hand om gänget. Är det många barn ombord eller väldigt stor spridning på ålder, så kan du som förälder få en fråga att följa med.

Young Explorers-programmet är gratis för barn. Ta kontakt med oss för att boka din resa ombord på MS Finnmarken eller någon av resorna till Arktis/Antarktis.

Hytter för familjer

Ombord på fartygen finns ett begränsat antal 3 eller 4-bädds hytter. De blir snabbt fullbokade så vänta inte med att boka din resa. Det går även fint att boka 2 angränsande 2-bädds hytter.

Bilden avser en utsides 4-bäddshytt. Bädd 3 och 4 är alltid i överslaf.

MS Finnmarken

MS Finnmarken är det enda av Hurtigrutens fartyg (förutom MS Roald Amundsen och MS Fridtjof Nansen) som har både pool och jacuzzi på däck. Hon ska totalrenoveras inder 2019.

MS Finnmarken är inredd i samma Art Deco-stil som var modern då den ursprungliga MS Finnmarken byggdes år 1912.

Läs mer om MS Finnmarken här