LADDAR RESULTAT
Kontakta våra Hurtigrutenspecialister 054-10 24 05

Vi kan hjälpa dig hitta rätt!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller läs vad vi skriver om att resa med Hurtigruten Klicka här.

HURTIGRUTEN - VÄRLDENS VACKRASTE SJÖRESA

Rensa val

Vi kan inte hitta en resa som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömresa så finns våra Hurtigrutenexperter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 05 eller skicka ett mail på hurtigruten@bengt-martins.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 24

 • {{puff.title}}

  {{puff.Name}}

  {{puff.SmallDescription}}

  {{puff.FormattedDateAndMonth}}, {{puff.FormattedDays}} {{puff.ShortFromStringConst}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}} /pers

  {{puff.Name}}

  {{puff.FullDescription}}

  {{puff.SmallCruisePromoShipName}}
  {{puff.FormattedDays}} • {{puff.FormattedDate}} •
  Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} /pers

  Flyg & Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}}

  1. {{stop.StopName}}

  Priserna är sökta: {{ puff.CruiseLastImportTime }}

  {{puff.ReadMoreText}}

  {{puff.greetingtext}}

  {{puff.title}}

  {{puff.FormattedDay}}
  {{puff.FormattedMonthYear}}
  1. {{stop.StopName}}
  {{puff.CruiseLineName}}

  Fartyg: {{puff.SmallCruisePromoShipName.split(' ').join(' ')}}

  {{puff.Traveldays}} {{puff.TraveldaysText}}
  {{puff.FullDescription}}
Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Chile, Peru & Panama - FULLBOKAD

En expedition i ett spännande och mytomspunnet område med Hurtigruten via Panamakanalen. Här härskade Inkaindianerna i det forntida kungariket som sträckte sig längs Chiles kust, Ecuador och till Costa Rica via Peru.

Du startar ditt äventyr i Chilenska Valparaiso och MS Fram tar dig förbi lummiga nationalreservat, ett rikt djurliv och försvunna städer på sin resa norrut via Peru och Ecuador. Du får vara med om vandringar, vackra stränder, utforska de olika stoppen på egen hand eller välja att boka in någon av de intressanta utflykterna som ger en extra dimension till din resa på väg till Costa Rica.

Panamakanalen är ett av de största och mest tekniskt komplicerade byggprojekt som någonsin genomförts. Vid hamnstaden Balboa startar resan på kanalen, som fick enorm betydelse för sjöfarten, istället för den farofyllda rutten via Drakesundet och Kap Horn. En fascinerande dag väntar dig.

Fartyg: MS Fram

Kryssning: 16 dagar

Avresa: För tillfället ingen planerad avresa

Resrutt i korthet

1: Valparaiso, Chile

En färgstark kuststad med färgglada hus som skapar en regnbåge av ljus och färg. De vackra vyerna upplever du bäst genom att ta någon av stadens bergbanor upp på bergssluttningen och ger en vidsträckt vy över bukten.

2: Isla Chanaral

Naturreservatet Penguina de Humboldt. En rik fauna fördelat på tre öar. Här härskar den charmiga Humboldt pingvinen, men även ett rikt djurliv med skyddade fågelarter, magellanpingvin, sjölejon mm.

3-5: Till havs

Resan fortsätter längs kusten mot Peru. Nu får du möjligheten att njuta av fatyget, ta del av spännande föreläsningar och göra dig redo för att ta in Peru. Du får löra dig mer om Sydamerikas historia, forntida civilisationer och kulturer.

6: San Martin, Peru

Puerto General San Martin, här finns porten till de berömda och mystiska nascallinjerna. De är så märkliga och svåra att se från land, att de inte upptäcktes förrän på 1930-talet av flygplan som höll på att kartlägga området. Du har möjlighet att boka utflykt för att se dessa underverk från luften. Figurerna är allt från 300m -15 km långa.

7: Callao, Peru

Strax utanför Lima besöker vi hamnstaden med charmiga herrgårdar, museer och kyrkor. Ta en strandpromenad, njut av den utsökta maten eller följ med på någon av de intressanta utflykterna.

8: Till havs

Stanna med fördel ute på däck och upplev Perus vackra kust. Njut av den friska stillahavsluften och spana efter sjöfågel eller spännande fiskar. Som alltid på resdagar erbjuds intressanta föredrag.

9: Salaverry

Från den lilla hamnstaden finns möjlighet att följa med på utflykt till antika Chimufolkets rike. Ett 18 kvadratkilometer stort område som byggdes i soltorkad lera och småsten. Andra spännande utflykter erbjuds till Mochekulturens viktiga center med Solens tempel eller till Trujillo, en kolonialstad vid foten av Anderna.

10: Till havs

Ta dig tid att njuta av tiden ombord. Resan fortsätter mot Ecuador och du har tid för att sola ute på däck, ta ett bad eller ta del av expeditionsteamets aktiviteter/föredrag.

11: Isla de la Plata, Ecuador

En del av Parque National Machalilla, den enda nationalparken på Ecuadros västkust, även känd som Ecuadors andra Galapagos. Här vilmlar det av sjöfåglar och här häckar bland annat blåfotade sulor, Galapagosalbatrossen och fregattfåglar. En härlig ö, perfekt för vandring och har fina leder för fågelskådare. Den som inte vill ägna hela dagen åt fåglar kan ta ett dopp i den blå oceanen och snorkla bland fiskstimmen.

12: Till havs

Idag korsas ekvatorn - En speciell känsla.

13: Puerto Pina, Panama

Litet kustsamhälle nära gränsen till Colombia. I butekn finns de mest otroliga fiskevatten, med en svindlande artrikedom. Svärdfisk, segelfisk, tonfisk, guldmakrill, gruntfiskar, roosterfish, ovanliga abborrfiskar, wahoo, barracudor, blå, svart och randig marlin trängs här med andra havslevande arter som delfiner, hajar, rockor och knölvalar. Här finns möjlighet att njuta av solbad, vandring eller varför inte prova en kajaktur.

14: Panamakanalen

Här kan man verkligen se teknikens under när vi går genom Panamakanalen.

15: Bocas de Toro

Ögruppen består av nio öar och här hittar vi Unescolistade nationalparken La Amistad och Isla Bastimentos. Staden Bocas har karibisk atomsfär och värt ett besök innan du ger dig in i Bastimentos nationalpark. Snorkla, dyk eller paddla kajak. Upplev mangroveträd, korallrev eller vandra genom regnskogen på spaning efter exotiska djur.

16: Puerto Limon, Costa Rica

Ett måste för äventyrare och upptäckare. Här finner du en fascinerande arkitektur och livliga utomhusmarknader. Stanna gärna en dag eller flera innan du tar flyget hem och njut av den avspända atmosfären, eller nöjeslivets puls. Upptäck nya gastronomiska höjdpunkter och prova det lokala vinet, framställt av cashewnötter.

Var uppmärksam på att alla expeditionsresor med MS Fram kan få programändringar om väderförhållande gör det nödvändigt. Morgondagens program presenteras varje kväll ombord på fartyget.

Resan inkluderar:

 • Expeditionsresa i vald hyttkategori, helpension
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Landstigningar i polarcirkelbåtar, aktiviteter ombord och iland enligt dagsprogram
 • Engelsktalande expeditionsteam som ger dig intressanta föreläsningar ombord och följer med på landstigningar
 • Kaffe & te ombord

Tillkommer:

 • Flygresa från vald destination till Santaigo de Chile (Valparaiso) och hem från San Jose (Puerto Limon). Vi erbjuder flygpaket, se under tillägg
 • Måltidsdrycker ombord
 • Valfria utflykter och ev dricks
 • Reseförsäkring och avb.skydd

Övrigt:

Hurtigruten rekommenderar starkt vaccination mot gula febern. Ta kontakt med din läkare eller vårdcentral. Dokumenterade handlingar visas vid förfrågan upp för handhavande på de lokala hamnkontoren. Det är inte fartyget som kräver intyg, utan de lokala myndigheterna. 

Dagsaktuella priser - kontakta oss på 054- 10 24 05