LADDAR RESULTAT
Kontakta våra Hurtigrutenspecialister 054-10 24 05

Vi kan hjälpa dig hitta rätt!

Vi hjälper dig att utforma resan precis efter dina önskemål.

...eller läs vad vi skriver om att resa med Hurtigruten Klicka här.

HURTIGRUTEN - VÄRLDENS VACKRASTE SJÖRESA

Rensa val

Vi kan inte hitta en resa som matchar dina val.

Ändra dina val eller klicka på (X) för att ta bort något val.

Vill du ha hjälp att hitta din drömresa så finns våra Hurtigrutenexperter redo att hjälpa dig.
Ring 054-10 24 05 eller skicka ett mail på hurtigruten@bengt-martins.se.

Du kan även besöka oss. Vi finns i
Karlstad på Hamngatan 24

 • {{puff.title}}

  {{puff.Name}}

  {{puff.SmallDescription}}

  {{puff.FormattedDateAndMonth}}, {{puff.FormattedDays}} {{puff.ShortFromStringConst}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}} /pers

  {{puff.Name}}

  {{puff.FullDescription}}

  {{puff.SmallCruisePromoShipName}}
  {{puff.FormattedDays}} • {{puff.FormattedDate}} •
  Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedPrice}} /pers

  Flyg & Kryssning {{puff.ShortFromStringConst | lowercase}} {{puff.CabinTypePriceItems[0].FormattedCruisePlusFlightPrice}}

  1. {{stop.StopName}}

  Priserna är sökta: {{ puff.CruiseLastImportTime }}

  {{puff.ReadMoreText}}

  {{puff.greetingtext}}

  {{puff.title}}

  {{puff.FormattedDay}}
  {{puff.FormattedMonthYear}}
  1. {{stop.StopName}}
  {{puff.CruiseLineName}}

  Fartyg: {{puff.SmallCruisePromoShipName.split(' ').join(' ')}}

  {{puff.Traveldays}} {{puff.TraveldaysText}}
  {{puff.FullDescription}}
Visa fler {{result.productsCount}}/{{result.totalcount}}

Isberg och Grönland med Hurtigruten

Vi startar vår resa i Köpenhamn och efter drygt 4,5 timmars flygresa landar vi på Grönland. Flygplatsen är en tidigare amerikansk militärbas med det spännande namnet Kangerlussuaq och fungerar idag som porten till Grönland. Vi har landat på en stor ö som jag inte vet så mycket om, förutom att jag förväntar mig att få se isberg på min resa.

Uppleva isen på nära håll

Under resan får vi inte bara se och uppleva isen på nära håll, vi får även med oss den genuina kulturen och träffa människorna som bor och lever här. Lokalbefolkningen som vi träffar bjuder på sång, musik och det syns att de är stolta över vad de kan visa oss. Med rätta ska de vara stolta över sin spännande bakgrund och fantastiska kultur.

Det är mycket intressant att komma så nära de som faktsikt bor och lever på dessa avlägsna platser. Vi uppmanas att inte handla i affären, annat än det som är lokalproducerat. I många av dessa byar sker leverans av varor endast med flyg eller båt ett par gånger per år. Svårt för oss att föreställa sig, när vår närbutik hemma får varor flera gånger i veckan. Jag köper mig en otroligt varm och fint stickad yllemössa som har skapats av en av kvinnorna i byn. Det känns både rätt och värmande.

Det storslagna med Grönland är just människorna och naturen.

De förstnämnda välkomnar oss varmt vart vi än kommer. Vi besöker lite större samhällen med affärsgator och lokalbuss. Till de mindre bosättningarna, med endast ett 80-tal innvånare kan du endast kan ta dig till med flyg, båt eller över isen vintertid. Då med scooter eller hundsläde.

I de mindre byarna bjuds vi till och med in av lokalbefolkningen att se hur de bor och de bjuder på deras kaffedryck "mikk". Kaffemik är en festtradition i Grönland. Den kan liknas vid ett öppet hus med fika. Mysigt och personligt, men stanna inte för länge. Du dricker din kaffe och sedan lämnar du plats för nya gäster.

Illulisat är en av höjdpunkter på resan.

Byn är lika färglad och vacker som alla andra Grönländska byar. Husen sprakar i härliga färger, någon säger att de har målat sina hus i dessa klara färger för att det finns så lite blommor. Jag vet inte om det är sant, men det är en söt historia. Strax intill Ilulissat ligger Ilulissatfjorden, som även finns med på Unescos världsarvslista.

Vi går med på en guidad vandring genom byn. Vi kommer nära naturen när vi går på rejäla spångar och ända fram till en utsiktspunkt där vi kan sitta och njuta av den mäktiga glaciären. På tillbakavägen stannar vi till vid en lokalservering och provar en Grönländsköl. Att det är i augusti och vi får en av fjolårets julöl spelar mindre roll. Den smakar utmärkt!

Flera tusen år gammal is som ”pratar” med oss

På eftermiddagen har vi även förbokat en utflykt som tar oss i en mindre båt ända fram till isen. Vi cirkulerar runt bland ismassorna och isbergen. Det är som att befinna sig i en sagovärld. När kaptenen slår av motorn och vi stilla driver mellan isbergen så hörs bara ett knäppande och fräsande ljud. Det är som champagnebubblor, kolsyrad dryck eller ja vad ska man likna det vid. Jag har aldrig upplevt något liknande, flera tusen år gammal is som ”pratar” med oss. Det är märkligt men mäktigt. Vi blir alla stilla och tagna av det magiska i stunden.

Just isen och de mäktiga isbergen och möten med alla människor, är något jag tar med mig efter efter den här resan. Isbergen kommer sakta seglande. Stora som slott eller herrgårdar passerar de oss. Jag faktiskt lika stora som ett helt stadskvarter flyter de sakta förbi. och när man då tänker att det endast är ca 10% av isberget vi faktistk ser. Ja då känns det ändå mer märkligt.

 • Hurtigrutens miljöansvar

  Läs mer om Hurtigrutens miljöarbete i de känsliga polarområdena.

 • Vi är experter på Hurtigruten

  Välkommen att kontakta oss som är specialister på resan med Hurtigruten. Telefon 054 10 24 05

 • Bokningsförfrågan

  Förverkliga din dröm!