Tåget - Bergensbanen till Hurtigruten

Ett populärt alternativ när du reser med Hurtigruten är att njuta av den fantastiska tågresan över Hardangervidda. Bergensbanen invigdes för drygt 100 år sedan för att sammanlänka två av Norges största städer, Oslo och Bergen. Tänk på att boka ditt tågpaket samtidigt som du bokar din resa med Hurtigruten.

Flera av Norges järnvägslinjer har röstas fram som några av de vackraste i världen, den mest kända är Bergensbanen som tar dig mellan Oslo och Bergen, där Hurtigruten startar sin resa. Du färdas över Europas högsta bergplatå, Hardangervidda och kan njuta av spektakulära vyer och naturscener på din resa. Från beslutet att bygga och tills dess att Bergensbanan stod klar tog det 16 år. Den största utmaningen var kampen mot snö och kyla över fjället och att gräva den med än 5 kilometer långa Gravhalstunneln.

Tågpaket inkl hotellnatt

Vi erbjuder tågpaket från Oslo när du bokar den klassiska resan på 12 dagar, Bergen-Bergen

Hotellövernattning ingår i Bergen före hemresan när du bokat tågpaket via Oslo. 

Pris: Kontakta oss för prisförslag för din tågresa med hotellövernattning

Järnvägsstationen i Bergen

Järnvägsstationen i Bergen är start och slut på resan med Bergensbanen. En pampig byggnad från 1913 med centralt läge i Bergen.

Du tar dig enkelt till fots in till stadskärnan eller med taxi till Hurtigrutensterminal. Har du bokat ett tågpaket ingår transfer.

Hotellnatt ingår i tågpaketet

För att din tågresa ska bli så bekväm som möjligt så ingår en hotellnatt i Oslo både på utresa och hemresan. Samt en hotellnatt i Bergen före din avresa. Det ger dig möjlighet att utforska och njuta av vackra Bergen.

Tågresan i Sverige startar i Stockholm, Malmö eller Göteborg. Det finns också möjlighet att själv ta sig till Oslo för att starta tågresan från Norges huvudstad.

Med reservation för ev förändring av innehåll och program

Kontakta oss för exakta priser (ca.pris per person / väg är 1100:-)