Maten ombord

Hurtigrutens menyer, Norway’s Coastal Kitchen, har utgångspunkt i norska kulinariska traditioner och färska ingredienser.

Norway's Coastal Kitchen serveras ombord på alla fartygen längs norska kusten. (MS Lofoten har dock ett något annorlunda koncept, då man där även tänker nostalgiskt på 1960-talet).

Ombord kommer du att serveras bakad röding från Sigerfjord, saltat lamm från Hellesylt, tjock mjölkpudding från Røros, Bergen fisksoppa, Kvæfjord tårta, plommonrenar från Finnmark, torsk från havet utanför Lofoten, bara för att nämna några ingredienser.

Vi hoppas det vattnas i munnen på dig!

Bergen - Resan startar med en buffé

Hurtigruten hälsar dig välkommen ombord med en smakfull middagsbuffé, baserad på de bästa råvarorna. En specialitet är den "Bergenska fiskesuppen".

3-rättersmiddag

Till middag serveras en buffé alternativt en noga utvald meny. På bilden ser du en frestelse från vintermenyn. De flesta fartygen har även en À la carte restaurang.

Dessert

Vad är en god middag utan något extra som avslutning? På buffén finns alltid ett urval av desserter och serveras du en 3-rätters middag så avslutas den alltid med en välkomponerad dessert.

Lokala råvaror

Längs den norska kusten finns mycket gott att ta tillvara på. Som en del av din upplevelse önskar Hurtigruten att du ska få smaka och ta del av de norska mattraditionerna och använder därför så mycket närproducerat och årstidsbaserat som möjligt.

Vegetariskt eller specialkost

Veganska alternativ finns alltid att välja.

Önskar du specialkost på grund av allergier. Meddela oss i god tid så att vi kan notera det i din bokning.